Last news in Fakti

30 Септември, 2018 21:54 4 157 8

С марката на "Сърп и чук" (ВИДЕО)

  • сърп и чук-
  • васил найденов-
  • комунизъм

Чували ли сте тази песен на Васил Найденов?

С марката на "Сърп и чук" (ВИДЕО) - 1

Преди 1989 година на голяма част от родните изпълнители им се налагаше да пеят такива песни – кой за завод „Сърп и чук”, кой за „Кремиковци”, кой за Митко Палаузов или завода за чугунени отливки „Твърдина”… Изобщо, голямо надпяване падаше, припомнят ни от сайта "Спомени от народната република".

Властта хем беше доволна, че работническата тематика е на челна линия в изкуството, хем и изпълнителите бяха на далавера, че вземаха някой лев. Нека не се смеем на Васко, че прославя качеството на соц-чепика, защото ако се съди по тембъра в гласа му – прави го съвсем на майтап.

Всъщност, доста от хората именно така оцеляваха при комунизма – вземаха го на майтап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 среднощен

    16 2 Отговор
    Майтапът днес и преди тридесет години носи различна наслада и рискове и за двете страни по линията - "майтапчия и майтапен"...! Сега е лесно да се коментира, подиграва и хули дори и най-високата власт в държавата..!? Тази "свободия" не е предимство за обществото ни днес! Това е автоимунно заболяване което ще се задълбочава с всяко поколение, ако не се върнем към християнските морални ценности..!!
  • 3 Прометей

    23 2 Отговор
    Мария, ти ЯВНО тогава си била в.......любовния поглед на баща ти.....
    един съвет......НЕ ПИШИ ОТКРОВЕНИ ГЛУПОСТИ ЗА НЕЩАТА КОИТО ОЧЕИЗВАДНО СА ТИ ......ТЪМНА ИНДИЯ.......

    Впрочем, драсни и една статийка за СЕГАШНИЯ музикален пазар.....за ЧАЛГАТА няма смисъл да говоря........Само виж кой е сегашния любимец на “властта, автора на вселенския хит...“Родната милиция ни пази“.......:))))))))))))))

    Тогава “РЕПРЕСИРАНИТЕ“ музиканти СЪЗДАДОХА НАЙ-ДОБРИТЕ си неща.........КАК ЛИ!?!?.....сигурно от прекалена депресия.......
  • 4 Гъл

    22 2 Отговор
    Като гледам простаците как ходят със скапани китайски джапанки обути на мръсни боси крака - сега съвсем явно се вижда че социалистичекото производство на обувки беше много добро.
    Защо демокрацията не може да предложи евтини и качествени обувки? Нали всички точно такива търсят? Много просто! Търговците образуват картел, което е естествено състояние на пазарната икономика. Накупуват всякакви боклуци. Ако случайно между тях е имало нещо качествено то се изчерпва моментално. Но боклуците търговци за да не претърпят загуби, чакат докато се свършат всичките боклуци които са купили, и след това зареждат. Могат да си го позволят - нали са картел. А производителите които произвеждат хубаво и евтино, докато чакат търговците да купят нова стока в крайна сметка фалират. И в резултат остават само скъпи боклуци, но не и хубави и евтини стоки. А като бонус залежалите боклуци по витрините прикриват тежкия дефицит и създават лъжливо усещане за изобилие. Но това е само заблуда! Да живее демокрацията! Да живее лъжата и лицемерието!
  • 5 no name no face no number

    20 3 Отговор
    Тогава си беше яко, а сега като гледам с тия политици, мутри и крадци и с този заспал народ дупе да ни е яко.......
  • 6 СссереМ

    5 13 Отговор
    Още не са измряли всички комуняги,ама малко им остава.

    Коментиран от #7

  • 7 no name no face no number

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Ти ще ги изпревариш споко
  • 8 Оня без коня

    0 0 Отговор
    Да, имахме проблеми тогава, но месото не беше инжектирано с вода, зеленчуците бяха натурални, сирената от мляко и всеки можеше да си ги позволи!