Last news in Fakti

22 Март, 2012 14:04 3 333 0

Намереното край Плевен съкровище отива в НИМ

  • съкровище-
  • плевен-
  • монети от византийската епоха-
  • ним

 На церемония в Министерството на културата в петък, 23 март 2012 г., в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и на министъра на културата Вежди Рашидов намерените от полицая Николай Гергов от Плевен 2343 монети от византийската епоха ще бъдат предадени на Националния исторически музей, съобщиха от Министерство на културата.
   Съкровището бе открито във вторник край село Къшин от полицая Николай Гергов. В момента ценните монети се съхраняват временно в музея в Плевен.
   На церемонията ще присъстват директорът на НИМ Божидар Димитров, директорът на Регионалния исторически музей в Плевен Стефка Григорова, както и прокурорът от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов. Министър Рашидов ще награди полицая Николай Гергов със специален плакет.
   Церемонията по предаването на монетите ще се състои на 23 март, петък, в 9:00 часа сутринта в зала “Колегиум” на Министерството на културата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА