Last news in Fakti

27 Март, 2012 16:27 1 298 0

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР

  • симфоничния оркестър на бнр-
  • концерт-
  • жак мерсие-
  • филип иванов

Жак Мерсие, Филип Иванов и Симфоничният оркестър на Българското национално радио заедно на една сцена са гаранция за прекрасен концерт, съобщиха от БНР.

На 30 март, петък, в 19 ч. , в зала България радиосимфониците ще потопят публиката в приказния свят на сюитата Леминкайнен: Четири легенди от Калевала от Ян Сибелиус и в колористичната музика на Морис Равел, разкрита в две от творбите му Алборада дел грациозо и Концерт за пиано в сол мажор.

23-годишният обещаващ пианист Филип Иванов живее в Белгия и от 12-годишен е приет в Кралската консерватория в Брюксел, където учи в класа на проф. Даниел Блументал. Участник на много фестивали и лауреат на редица конкурси, той се утвърждава като музикант от световна величина. Един от най-красивите и свирени концерти в клавирната литература ще се чуе в изпълнение на младия музикант в концерта под надслов Прозодия на звуците.

Жак Мерсие е оценен от критици като „един от най-добрите френски и европейски диригенти на своето поколение”. Амалгамата между тънкия му усет към композиторите в програмата, виртуозния солист Филип Иванов и Симфоничния оркестър на БНР ще са предпоставка за едно високохудожествено изживяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА