Last news in Fakti

3 Април, 2012 12:30 1 924 0

Мини, по-мини .. още по-мини

  • миниатюри-
  • тайланд-
  • музей
Мини, по-мини .. още по-мини - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Музеят на миниатюрата в Тайланд не случайно е на колела – постоянно пътува и се радва на огромен интерес. Там са поместени над 100 копия на природни и културни емблеми на страната и света в изумяващо умален размер.

Сгради, животни, хора и произведения на изкуството са част от експозицията на музея. Всички „мини“ - копия са ръчно дело, изработени с невероятна сръчност и спокойствие.

Редом с Айфеловата кула (Франция), Планината Ръшмор (САЩ) и Биг Бен (Лондон), музеят зарадва почитателите си с нова изложба – на традиционната тайландска кухня. Почти микроскопичен сандвич, тестени изделия и макет на традиционен тайландски ресторант са само част от попълнение на новата колекция.

Всички експонати са направени в 25 пъти по-малки размери от обичайното.

Подобни музеи на миниатюрите има в Холандия и в Тайван. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА