Last news in Fakti

29 Януари, 2019 15:30 1 106 3

Почетоха Боса на култов фестивал (ВИДЕО)

  • боса-
  • сънданс-
  • брус спрингстийн-
  • кинофестивал

Филмова ода за Брус Спрингстийн беше представена на кинофестивала "Сънданс"

Почетоха Боса на култов фестивал (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Филмова ода за легендарния музикант Брус Спрингстийн беше представена на кинофестивала "Сънданс" в Парк сити, Юта, предаде АР.

Продукцията е дело на Гуриндер Чада, режисьорката на филма "Ритай като Бекъм", и е вдъхновена от страстта на журналиста от "Гардиън" Сарфраз Манзур към музиканта, известен с прякор Боса.

Гуриндер Чада знае малко за това какво е да си фен на Спрингстийн. Тя е слушала музиканта на стадион "Уембли" през 1984 г. и е пяла от сърце. Така че, когато попада на мемоарите на Манзур, описващи как едно мюсюлманско момче във Великобритания намира вдъхновение, утеха и разбиране на собствената си същност в текстовете на Спрингстийн, Чада е наясно, че тази история е идеална за филм.

Филмът "Blinded by the Light" ("Заслепен от светлината") сгряващ сърцето и "преливащ" от хитове на Боса, е приет топло от публиката в театър "Екълс". След угасването на светлините след премиерната прожекция в неделната вечер, сред гостите плъзва мълвата, че самият Брус може да е някъде из фестивалния град Парк сити. Музикантът не е там и не е имал намерение да бъде. "Той не искаше да отклонява вниманието от филма", казва режисьорката.

Спрингстийн дава благословията си на Гуриндер Чада и Сарфраз Манзур да заснемат филма още през 2010 г. С позволението на Боса и с подкрепата на мениджърите на музиканта, Джон Ландау и Барбара Кар, режисьорката и журналистът скоростно се захващат със сценария. Осъществяването на проекта обаче им отнема седем години. "Искахме да сме сигурни, че всичко, което пишем, ще бъде одобрено от Брус. Все пак използвахме делото на живота му, неговата музика. Отговорността ни беше да не подхождаме лежерно към творчеството му", така Гуриндер Чада обяснява дългия работен процес.

След премиерата на "Blinded by the Light" създателите му търсят достойни купувачи. Дата за излизането на продукцията на екран все още не е посочена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музикален Критик

    1 5 Отговор
    Трябва да имаш здрави тъпанчета за да изтърпиш граченето на Брус
  • 2 чичо Гошо

    2 1 Отговор
    Боса е Бог!
  • 3 Има

    0 2 Отговор
    Един култов тип в ютюб, Mashup. Сърбин ли е, македонец ли е. Обаче прави "кавъри" на известни изпълнители, като прави така, че все едно "пеят" култови сръбски парчета. Примерно Ю Ту пееха "Рамо рамо друже мой". А Спрингстийн беше нагласен с "Проклета йе Америка" ;)