Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 20:51 2 064 3

Михаил Белчев: Всичко сме правили за България

  • михаил белчев-
  • владимир пенев-
  • бина харалампиева-
  • минчо хаджийски

Президентът връчи висши държавни отличия на Михаил Белчев, Владимир Пенев, Бина Харалампиева и акад. Минчо Хаджийски за заслуги в областта на културата и на образованието

Михаил Белчев: Всичко сме правили за България - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на Михаил Белчев, Владимир Пенев, Бина Харалампиева и акад. Минчо Хаджийски за заслуги в областта на културата и на образованието, предаде репортер на БГНЕС.

Държавният глава отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – първа степен театралния, оперен и телевизионен режисьор Бина Харалампиева, която за 35-годишния си професионален опит е реализирала повече от 100 постановки.

Актьорът с множество роли в театъра, киното и телевизията Владимир Пенев беше удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - огърлие.

Президентът награди с орден „Стара планина“ - първа степен поета, композитор и режисьор Михаил Белчев. Ученият и преподавател акад. Минчо Хаджийски беше отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен за заслуги в областта на образованието и науката.

„Вашите постижения в музикалното, поетичното и театралното изкуство, в науката и образованието са ярко допълнение на българския принос за един по-добър и по-просветен свят”, каза в словото си при награждаването президентът Румен Радев. Той изрази убедеността си, че постиженията им са най-достойният пример за успех, основан на талант, творчески ум, воля и всеотдайност.

„Всичко сме вършили за България”, посочи от името на наградените Михаил Белчев.

„Много е хубаво да получава човек награди, особено такива високи държавни отличия. Много е хубаво и означава признание за труда, който си положил, независимо в коя област. Аз мисля, че тези държавни отличия са много повече признание за морала и достойнството на човека, който е удостоен с тях, а не толкова за добър професионализъм и това в някакъв смисъл ме прави много горд”, каза Владимир Пенев пред журналисти, цитиран от БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво...

    5 4 Отговор
    ..на г-н Радев. Хората си ги заслужават отличията
  • 2 egocentrik

    2 3 Отговор
    много горд,много горд,много горд , каза Владимир Пенев
  • 3 koko

    2 0 Отговор
    На Владо Пенев е връчил заради ролята в сериала - Под прикритие!
    Преди това го знаеха само в НАТФИЗ, театъра и кварталните кръчми в региона! Аз ако съм на Владо го давам това отличие на Джаро!!!