Last news in Fakti

26 Март, 2019 16:10 3 331 23

Писмо до всички ония, които са тук, но ги няма

  • камен донев

Актьорът се обърна към "цялата плеяда попарени печурки на майка България, която си кюта на държавната хранилка"

Писмо до всички ония, които са тук, но ги няма - 1
Снимка: БГНЕС

НЕПРИЯТЕЛИ МОИ ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ КАМЕН ДОНЕВ ДО ВСИЧКИ ОНИЯ, КОИТО СА ТУК, НО ГИ НЯМА. През последните години се нагледах и наслушах, на какво ли не по мой адрес… Слава Богу живеем в относително свободна среда и всеки може да мисли, говори и пише, каквото му е на сърце. Но тук се появява един много интересен парадокс. А именно, че пишат и говорят ония, които най - малко могат, или изобщо не могат. А можещите просто градят и вървят напред. Затова се обръщам към тези мъждукащи и запотени от обездвижване турбомаргинали. Мухлясали интелектуалци с разбити мечти за творческа кариера в театъра и киното. Хонорувани лелички и чичковци с треперещи сърчица покрай всяка заплата. Критици, разбирачи, специалисти, дипломирани и недипломирани изпаднали от борда дърдорковци, псевдодиректори на театри, авангардни режисьори, неразбрани актьорски гений и цялата плеяда попарени печурки на майка България, които си кютате на държавната хранилка, харчите парите на народа и го плюете, че не ви разбира. Я ми кажете, душички мили, през целия си мъждукащ животец:

Какво направихте? Какво измислихте? Какво написахте? Кого зарадвахте? Кого разплакахте? Кого провокирахте? Кого запленихте, развълнувахте, променихте и окрилихте??? Кого замислихте? Колко човека са ви прегърнали, ръкостиснали, заобичали? Колко пъти са ви чакали с цветя? Колко човека сте вдъхновили?

Колко човека са си отделили от времето и парите, за да са с вас? Колко часа в живота си сте танцували, свирили и пяли? Колко страници сте научили наизуст. Колко сценична прах сте погълнали? Колко човека вярват във вас и ви чакат? Колко човека ви спират на улицата, за да ви прегърнат? Колко бебета са кръстени на вас? Колко пари извадихте от джоба си, рискувахте и създадохте нещо, каквото и да било? А??? КОЛКО???

Колко пъти се изиграха представленията ви? А колко народни пари се изхарчиха за тях? Парите на тези, които не влизат да ви гледат, защото не ставате за гледане. А вие, душици жални… Колко пъти плюхте на себе си, за да работите в жълтата преса? Доживот ще триете клавиатурите, ще пиете безплатно кафенце в пластмаса и ще се оглеждате от страх, да не ви надуят главите от бой? Вечер, като загасите лампата знаете много добре какво сте… Вие сте нищо! И това е тъжната констатация за вашето съществуване. Едно голямо нищо. Една звучно или колебливо изригнала пръдня на житието, която ще позамирише и ще изчезне безследно. Вас ви е нямало, няма ви и няма да ви има, защото вас не ви боли. Не състрадавате, не мечтаете, не променяте, не копнеете, не давате, не помагате, не съпреживявате и не създавате. Вие сте машини за лайна. В буквалния и преносния смисъл на думата. Вие сте срама на това общество и някой ден децата ви ще навеждат глави, заради вас. Кой ще ви помогне? Кой ще ви погали? Кой ще ви изслуша? Кой ще ви подкрепи? Кой ще ви подаде ръка? КОЙ? НИКОЙ.

Всички вие, злобни, завистливи, ядосани, сломени духом, бездарни, дрънчащи анатомични парадокси. Всички вие трябва да знаете едно:

АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТВОРЯ, И ЩЕ ВИ НАПОМНЯМ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, ЧЕ ВАС ВИ НЯМА.

...

P.S

Моя учител Крикор Азарян казваше: Майна, няма нищо по - страшно от организираната посредственост.

Така е. Прав сте, Професоре. Колко често се оказвате прав!

Тодор Колев казваше на такива, като вас: Оди дроби зеле!!!

Ицо Хазарта го изпя много добре: Браво, господине! Хубаво ли ти е? А дано ти мине!

ПРИЯТНО ЖИВУРКАНЕ, НЕПРИЯТЕЛИ МОИ!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОС

    54 5 Отговор
    прекрасен, КАМЕН ДОНЕВ, ЕДНО ПОРАСНАЛО ВЕЧЕ МОМЧЕ, С ДУХ И СЪРЦЕ
  • 2 Българофил

    22 9 Отговор
    Браво Камене! Някога великият Бердяев е казал, че " социализмът е идеология на завистта!" Не е ли така?
  • 3 кукуруку

    8 37 Отговор
    Този ми е много противен. Пише се голям Ентелектуалец а играе само някакви халтури. Що не играе Шекспир? Защото Шекспир не се продава чак толкова.

    Коментиран от #7

  • 4 ИДЕАЛ ПЕТРОВ

    9 22 Отговор
    ВСИЧКИ КАЗВАТ БИЛ МНОГО ДОБЪР В ШОУТО СИ, Е ДА АМА ТАМ Е КОМЕРС, ТОЕСТ МНОГО КИНТИ, ЦВЕТЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ОТ ПРЕМИЕРА, ОБАЧЕ НА КАМЕРНА СЦЕНА ДА РЕЧЕМ В РОЛЯТА НА ШЕКСПИР НИКАКЪВ ГО НЯМА, ЩОТО КИНТИ НЯМА, ТЕ ВСИЧКИ АРКАШКИ НА ТЪРГОВИЯ ОБЪРНАХА ХРАМА НА МЕЛПОМЕНА, ДАЙ ИМ ПОСРЕДСТВЕНИ ФИЛМИ, ЗАБРАНЕНИ ШОУТА И ПРОЧИЕ МОНОСПЕКТАКЛИ, ГОЛЕМИТЕ В ТАЗИ ПРОФЕСИЯ СА АНОНИМНИ ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ.
  • 5 Госあ

    5 31 Отговор
    Абе кой беше този Камен Донев ? Че не ми се търси в Гугъл. Гледам цитира Ицо хазарта...не че нещо,ама Ицето и той си пее една песен 20 години

    Коментиран от #8

  • 6 Batushka

    5 22 Отговор
    Халтуражия!
  • 7 Българофил

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "кукуруку":

    Слабо познавате театъра. Гледайте поне" Комедия на слугите" (реж.Теди Москов). Има и Гугъл...
  • 8 Гугъл

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Отвори ме! Нося светлина...

    Коментиран от #10

  • 9 Градинарят

    12 1 Отговор
    Организираната посредственост е като бурените в градината - нито ги сееш, нито ги поливаш, нито ги прекопаваш, а те избуяват, но плод не дават. Спасението е - хербицид.
  • 10 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #8 от "Гугъл":

    Мислиш ли, че си струва да си губя времето за такова инфо ? Да видя колко умрели български награди има като борец срещу комунизма или какво е изиграл. Моноспектаклите Мариус ги прави.

    Коментиран от #12

  • 11 vasil

    7 0 Отговор
    Напълно споделям това мнение, но за съжаление това може да се каже и за други области - бизнес , наука, спорт и т.н.

    Коментиран от #14

  • 12 Гугъл

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Отвори ме! Нося светлина!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Гугъл":

    Да бе,само дето треа и слънчеви очила да имаш,че много uv има в таа светлина,та мое и да ти се прецака зрението. Зат'ва филтър винаги. Треа държавата да се грижи,ама... к'во да праиш демокрация...

    Коментиран от #15

  • 14 Госあ

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "vasil":

    Да ти кажа специално за науката, нивото падна рязко точно заради тая халтура и шуробаджанащина по време на прехода. Някак изплуваха с халтура доста некадърни хора, които си стояха на мястото преди това. Сори,ама класата на отишлите си професори беше несравнима с тая на напористите иноватори сега. Иначе кадърните си работят, както са си работили и преди,само че за по малко пари и без никакво уважение. Специализации както преди, конференции както преди и публикации както преди. Както казах, обаче за по малко пари. Защото напористите иноватори гледат да ги прибират всички. Зат'ва и повечето се изнесоха. Са, Тея същите иноватори дето плюят държавата но стоят, защото никъде няма да ги вземат дори като техници,се възползват от колегиалността и великодушието на други да им свършат работата и в България се представят за гениални. Некои пък препишат нещо и го представят за своя брилянтна идея. Ама само в България и бизнесо у България. Та така.

    Коментиран от #16

  • 15 Гугъл

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Отвори ме ! Нося светлина...
  • 16 HR а

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госあ":

    Иначе кадърните си работят, само че в чужбина. Най-кадърните пък от тук печелят проекти за чужбина и те така...обаче за по-малко пари.

    Коментиран от #17

  • 17 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "HR а":

    Като спечелиш веднъж проект в чужбина,гледаш да печелиш още пак в чужбина и да останеш настрана от българските иноватори дали толкова много на тази страна, колкото се може по дълго ;)

    Коментиран от #18

  • 18 Небрежно

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    И най-важното там никой не гледа тиретата за сравнителна и превъзходна степен, нали?

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Небрежно":

    Йеп ! Гледа се къв ти е импакт фактора, както се казва спийк Сайънс ;) стила на писане е шаблонен,като накрая все пак треа да прегледаш внимателно правописа и така. Ако редакторите се праат на интересни,даваш на сервиз за правописа и така.

    Коментиран от #20

  • 20 Небрежно

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    щом ТРЕа, и така се ПРААи...супер
  • 21 Загрижен

    4 1 Отговор
    Не се гаси,туй що не гасне! Камен Донев ще се помни,талантливите стоят високо,защото са се спасили от тия,които са потънали в ниското и пошло ежедневие,той е избягал надалече и наа високо,за да не го залее помията и злобата на неосъществилите се небъдници.
  • 22 Язи

    1 0 Отговор
    Дерзай Камене дерзай!!!
  • 23 безпартиен

    0 0 Отговор
    Всички тези и заплата от бюджет/държавен или общински/свързан с изкуството и културата,ако освободят "работните" си местаят гладни и жадни!Ами излезте от топлите си местенца и си размърдайте задниците да видите как се изкарват пари и как се плащат данъци!Камен Донев е един от малкото останали свестни в несполучливия ни проект за демокрация наречен преход!