Last news in Fakti

28 Юни, 2024 12:22 1 077 9

Съдът оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено от директора на Народния театър

  • камен донев-
  • дело за обида

Васил Василев се почувствал обиден от думите „мижитурка“, „човечец“ и „не е читав човек“

Съдът оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено от директора на Народния театър - 1

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено по тъжба на директора на Народния театър Васил Василев, който ще трябва да плати разноските в размер на близо 2600 лева, съобщиха от съда за „Лекс“.

Делото беше образувано през пролетта на миналата година и беше следствие на скандала между Василев и режисьора Александър Морфов.

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред бТВ нарекъл Василев „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.

На 18 февруари 2023 г. Камен Донев участвал в предаването „Тази сутрин“. Той бил помолен от водещите да коментира скандала между Василев и Морфов.

„В Народния театър станаха неща, които аз тук няма да споменавам, защото влизаме много в кухнята, които са недопустими. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, но те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и само заради това аз съм убеден, че този човек, който в момента е директор там, трябва на момента просто да бъде сменен.

Това е моето мнение, моето лично мнение и не искам да казвам тежки думи, но бих казал, че в изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, но особено в изкуството, защото сцената, изкуството, това е една декларация , това е послание, това е изразяване, това е обръщение към хората. Мисля, че Сашо и тук няма какво да коментираме дори, през годините е показал какво е да умееш да правиш това, докато тоя човечец, който в момента е директор, нищо не е показал. Аз даже имах с него преди години една глупава случка, която няма да споделям пред хората и още тогава ми светна лампата, че не е читав човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен друг директор“, отговорил Камен Донев.

Директорът на Народния театър се почувствал обиден от думите „мижитурка“, „човечец“ и „не е читав човек“.

Заради това той подаде тъжба в СРС, в която сочи, че думите на Донев не само са унизили честта и достойнството му, но и са му причинили болки и страдания, сериозен емоционален дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и като цяло са причина за влошаване на здравословното му състояние. Той не могъл да спи, бил тревожен и притеснен, включително от факта, че много хора, в това число негови близки и колеги, са чули обидните думи, които са накърнили доброто му име и самочувствие.

Съдът обаче обяви, че Камен Донев е невинен. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без имена

    4 24 Отговор
    разбира се . за нашият Независим съд донев е свещенна крава. нашият съд не осъжда наш човек.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123456

    24 3 Отговор
    Камене, с теб сме ! Една мижитурка може да бъде само мижитурка ! и т.н.
  • 4 Пpъдльoтo без име

    13 3 Отговор
    явно харесва бokлyчeцa Василев.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 тжгтж

    0 1 Отговор
    колко да си прост директор си да клеветиш нали си от дсб дб
  • 7 Трол

    0 3 Отговор
    Много ни е корумпиран съдът.
  • 8 Ивелин Михайлов

    3 2 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна, поздравява Камен Донев и му благодари за посещението на парка!
  • 9 Истината

    1 2 Отговор
    Истината не значи нищо за съда в България. Слушах обидите,с които Камен Донев хулеше Васил Василев от телевизионния екран и всички, които са гледали са ги чули, но решението на съда показва,че истината няма значение. Човек не може да бъде защитен от този продънен съд, тук не става въпрос за клевета, а за публично оскърбление. Според съда човек няма право на чест и достойнство.