Last news in Fakti

5 Април, 2019 19:29 6 188 3

Супермацката на Marvel се оказа машина за пари (ВИДЕО)

  • бри ларсън-
  • marvel-
  • марвел-
  • капитан марвел

Филмът "Капитан Марвел" премина границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис

Супермацката на Marvel се оказа машина за пари (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Филмът "Капитан Марвел", излязъл на екран на 8 март, когато се отбелязва Международният ден на жената, премина границата от 1 милиард долара в международния бокс-офис, съобщава "Холивуд рипортър".

За по-малко от месец "Капитан Марвел" стана първият филм, начело със супергероиня, преминал заветната граница. С постижението продукцията се нарежда сред малкото филми с жени в централните роли, реализирали над 1 милиард долара от продажбата на билети по света.

Приходите за "Капитан Марвел" в бокс-офиса на Северна Америка възлизат на 358 милиона долара. Към тях се прибавят 645 милиона долара от глобалните продажби на билети.

Супермацката на Marvel се оказа машина за пари (ВИДЕО)

В жанрово отношение "Капитан Марвел" е деветият игрален супергеройски филм, преминал границата от 1 милиард долара, и десетият, ако се включи анимацията "Феноменалните 2".

"Капитан Марвел" с Бри Ларсън в главната роля е първият филм за 2019 г., преминал въпросния праг, въпреки че друга супергеройска продукция - "Аквамен", излязла по кината в края на 2018 г., натрупа основната част от приходите си през новата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мосак фонсека

    5 9 Отговор
    Не знам до колко е вярно,че марвел студио сами си изкупили билетите ,ама филма бива .
  • 2 Кимбо от Делфинариума

    1 4 Отговор
    Не е ли гнусно да си рекламират компанията с името на герой? Аре полковници и майори- Колумбия Пикчърс, 20 века ФОКС, барабар с редници Мосфилм и Бояна да правят отговор!
  • 3 гост

    1 4 Отговор
    Според едно скорошно проучване излезе, че добрите герои използват повече насилие от лошите герои. Или с подобни филмчета, които реално са за деца, се възпитава употреба на ненужно насилие, а не намаляване и развитие на интелект. Браво на съвременните ценности, а дано ви мине.