3 Май, 2019 07:14 5 713 5

Почина актьорът, изиграл Чубака

  • чубака-
  • сащ-
  • актьор-
  • питър мейхю-
  • междузвездни войни-
  • почина

Актьорът е избран за ролята заради гигантския си ръст

Почина актьорът, изиграл Чубака - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Питър Мейхю, актьорът, който изигра Чубака и беше любимец на феновете на „Междузвездни войни", почина на 74 години в дома си в Тексас САЩ, съобщиха от семейството му. Британско-американският актьор изигра Чубака в оригиналната трилогия, започваща през 1977 г., както и в по-късните филми до 2015 година.

Според списание „Варайъти“ Мейхю е бил открит случайно от продуцентите на „Междузвездни войни“, докато работил като санитар в болница. Създателят на филма Джордж Лукас го облича в костюма на легендарния Чубака заради гигантския му ръст – 218 сантиметра. "Той вложи сърцето и душата си в ролята на Чубака и се раздаваше във всеки кадър", се казва още в съобщението на семейството му.

"Пребори се с инвалидната количка, за да стои изправен и да изиграе още веднъж Чуи в" Междузвездни войни: Пробуждането на силата", заявяват близките му, цитирани от Би Би Си. В изявлението се казва още, че актьорът е бил "силно ангажиран" с организации с нестопанска цел и е създал своя собствена фондация, която според тях е подкрепяла "всичко, от отделни лица и семейства в кризисни ситуации до храна и доставки за децата във Венецуела".

Семейството на Мейхю не уточнява каква е причината за смъртта му. Роденият в Лондон актьор е живеел със съпругата си Анджи и трите си деца. Марк Хамил, който изигра Люк Скайуокър в оригиналните филми на "Междузвездни войни", описа Мейхю като "най-нежния гигант".

„Голям мъж с още по-голямо сърце, който винаги ме караше да се усмихвам и лоялен приятел, когото обичах много. По-добър човек съм, защото го познавах.", това написа Хамил в Туитър, предаде БГНЕС.

Почина актьорът, изиграл Чубака
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА ПРОБЛЕМ

    12 7 Отговор
    АНДРЕЙ СЛАБАКОВ ЩЕ ГО ЗАМЕСТИ
  • 2 Boxer

    10 3 Отговор
    Чобака така и не проговори. Имаше възможност, но Дисни не му позволи, за да задържи интригата. Актьорът явно е бил човек, който е имал какво да каже. Сега е късно. Човекът е починал, но циркът ще продължи...
  • 3 Касандра

    6 0 Отговор
    Всеки от нас има уникалния шанс да посети земята за известен , нищожен интервал интервал от време за 70-90 години , след което отпътува в Небитието ! Всеки , според отреденото му време !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Тони

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Касандра":

    Какво " откритие " !!! Никой не го знаеше !
  • 5 Незнаещ

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Касандра":

    Времевият отрязък в неточен . От 70 до 90?