11 Юни, 2019 14:54 1 883 9

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда

  • концерт-
  • не на насилието-
  • заведи оро-
  • надежда

Участие ще вземат над 10 фолклорни клубове, народни изпълнители и клуб за латино танци

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда - 1
Снимка: Shutterstock

Hа 15 юни, от 17.00 часа в Северен парк, ж.к. Надежда, кв. Свобода, гр. София, до езерото, ще се проведе концерт под надслов „Не! на насилието - във всичките му форми“. Със свои изпълнения, участие ще вземат над 10 фолклорни клубове, народни изпълнители, клуб за латино танци и танцьори на кубински танци.

Участниците ще пеят и танцуват, с което по категоричен начин ще заявят позицията си, казвайки „Не!“ на насилието. Това е инициатива, спонтанно зародила се в отговор на пандемията насилие обзела България последните години.

Организатори на концерта са Народно Читалище „Искра-1954”, Район Надежда, Столична община, съорганизатори са фолклорен клуб ”Заведи оро” с ръководител Валерия Филкова, към читалище "Искра 1954", и организатор на инициативата „Дари и Ники – затворете вратата на насилието - Не! на насилието чрез законодателни промени”- Ваня Министерска.

Концерт под надслов „Не! на насилието" в ж.к. Надежда

Специални гости на концерта ще са писателя Ивайло Митев - автор на пет романа, сред които „Съдба на дете”, „Бездетен” и „Звукът на самотата”, са издадени и реализирани изцяло с благотворителната кауза - да се помага на българските деца и жени. И трите романа са тематични и разглеждат различни форми на насилие в семейството или извън него. Инсп. Пенка Стоянова – Национален координатор в МВР по въпросите, свързани с домашното насилие, полицейски инспектор I степен в сектор „Патрулно-постова дейност” на отдел „Охранителна полиция”.

Заповядайте да се насладим на невероятната програма подготвена от организаторите и да кажем своето ясно и категорично „НЕ! на насилието”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    9 2 Отговор
    В,, Севрения Пакрк" до кафето с незаконните маси между цветарниците!!

    Коментиран от #8

  • 2 истината

    10 2 Отговор
    А кога ще има концерт,на накараме полицията да работи!!или да връща народните пари?!
  • 3 Guðmundsson

    10 4 Отговор
    И накрая след концерта масов бой.
  • 4 Някой

    4 5 Отговор
    А кога в жалкият си живот ще кажете "браво, поне някой се опитва да направи нещо" ? Станахме ФБ драскачите, умеещи само да критикуваме.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Злати

    2 4 Отговор
    Не мога да повярвам кякви коментар чета под нещо толкова сериозно . Жалко наистина, много жалко. Заради хора като авторите на тези постове насилие и беззаконие винаги ще има.
  • 7 Антон

    0 1 Отговор
    Абе вижте концерта и тогава се тъпчете бе хора,а що се отнася до кафето с масите пича явно не е мн запознат с тях
  • 8 НАДА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    казват ,че това кафе го държи кмета на община илинден с подставени лица и друго капанче има, усред ремота на парка,барабар с изкопнонасипните дейности, гощава Ви с напрашена пържена рибка,изгорели картофки,разредена биричка, а до нея гордо виси кенефче, без грам водица, за прясно приготвен фреш - това мити плодове ,ръце и други хигиенни благини там е непознато..., че и забранено...
    елате народе! плюскайте и пийте с прахообразни примеси, зер, може да изградите още по -голям имунитет с/у микробите - кметче без образование и мърлява та му жена ще се погрижат за Вас,да ви е сладко,
  • 9 Бум

    2 0 Отговор
    Поредната феминистко-джендърска пропаганда. Кой е виждал домашното насилие, за което бълват фалшиви новини в индустриални количества?! Няма такъв филм, всичко е измислица. Винаги е имало конфликти във и извън семейството, но сега истеризират в изпълнение на соросоидния семитски заговор, като крият истинската причина - арогантното опростачване на жените, които са истинските насилници и паразити в обществото.