Last news in Fakti

31 Август, 2019 14:00 2 625 2

Роман Полански - по-скандален отвсякога (ВИДЕО)

  • офицер и шпионин-
  • роман полански-
  • венеция

Новият филм на режисьора "Офицер и шпионин" раздели критиката на кинофестивала във Венеция

Роман Полански - по-скандален отвсякога (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Новият филм "Офицер и шпионин" ("Аз обвинявам") на Роман Полански за аферата "Драйфус", представен премиерно на кинофестивала във Венеция, предизвика противоречиви отзиви. Част от критиците оцениха по достойнство качествата на кинотворбата, докато други повдигнаха въпроса за паралелите, които режисьорът прави между прословутата афера и собствения си живот, предаде Франс прес.

Осемдесет и шест годишният Полански, който бяга от САЩ, след като е признат за виновен в изнасилването на малолетно момиче през 1977 г. и все още е в полезрението на американското правосъдие, не присъства на представянето на "Офицер и шпионин" във Венеция.

По червения килим преминаха съпругата му Еманюел Сение, която изпълнява роля във филма, и актьорите Жан Дюжарден и Луи Гарел. Дюжарден се превъплъщава в образа на централния персонаж подполковник Жорж Пикар. Ролята на Алфред Драйфус е поверена на Гарел.

Роман Полански - по-скандален отвсякога (ВИДЕО)

На пресконференция по-рано през деня продуцентът Лука Барбарески заяви, че с актьорите ще отговарят само на въпроси, свързани с филма. "Това не е морален съд. Нека миналото си остане в миналото. Трябва да се фокусираме върху настоящето", каза Барбарески.

Организаторите на кинофестивала във Венеция "отнесоха" сериозни критики заради решението да включат "Офицер и шпионин" в конкурсната програма. В своя защита те заявиха, че филмът, а не човекът подлежи на разглеждане от журито.

Първите реакции на критиката са по-скоро възхвала на качествата на филма. Някои обаче поставят под въпрос подтекста на творбата, в която отеква личната история на преследвания Полански.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    5 2 Отговор
    Огромен!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.