5 Септември, 2019 21:43 7 631 1

На мегдана с Фен Фолк ТВ във Велинград

  • велинград-
  • фолк-
  • музика
На мегдана с Фен Фолк ТВ във Велинград - 1

На 7 септември Велинград ще е домакин на фолклорния празник „На мегдана с Фен Фолк ТВ“. От 17,00 ч. до 23,00 ч. на Централния градски площад жители и гости на курортния град ще имат възможността да станат част и да съпреживеят емоцията от българската народна музика и традиции.

Всички любители на хороводните ритми ще могат да се включат в открит урок по народни танци, изнесен от професионалистите от Ансамбъл „Майсторите на танца“. Прочутата народна певица Бинка ще изпълни най-добрите си хитове. Зрителите ще могат да се насладят и на изпълнения на местни състави и певци: Ансамбъл за автентичен фолклор „Бояна“, гр. Костандово; МФГ „Каменица“ при НЧ „Васил Левски“, гр. Велинград; Ансамбъл за изворен фолклор, с. Драгиново;Севдалина и Гергана Комитски и др. За отминалия Пирин Фолк ще ни припомни и носителят на специална награда от фестивала, който е родом от Велинград – Иван Паланов.

Част от събитието ще бъде и един юбилей. ТД „Юндола” отбелязва 100 години организирано туристическо движение във Велинград и по този повод кметът на община Велинград д-р Костадин Коев ще връчи плакети на изявени местни туристи. Група от хор „Планинарска песен” ще поздрави юбилярите и всички присъстващи.

Празникът ще завърши с впечатляващ концерт на известните фолклорни изпълнители от ефира на Фен Фолк ТВ: Ива и Велислава Костадинови, Бинка Добрева, Дует „Пирин“, Филип Синапов, Стоян Петков, Хисарския поп, Илиян Йорданов, Галя Асенова. Водещ през целия ден ще е обичаният Стоян Петков.

За всички, които не могат да дойдат на място във Велинград, събитието ще ще излъчва на живо във фейсбук страницата на Община Велинград и от 19,30 ч. директно в ефира на Фен Фолк ТВ.

Организатори на „На мегдана с Фен Фолк ТВ“ са Община Велинград и национална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    1 2 Отговор
    Фен Фолк ТВ - има хора, които смятат това за музика. Тъжна работа...