Last news in Fakti

13 Юни, 2012 08:19 1 468 2

Студентска телевизия „Алма Матер“ с номинация в Албена

  • тв-
  • студентска телевизия-
  • алма матер
Студентска телевизия „Алма Матер“ с номинация в Албена - 1
Снимки: Алма матер ТВ

Студентска телевизия „Алма Матер“ бе отличена с номинация в категория „Крос медия“ на международния форум Mediamixx 2012 в Албена. Официалната церемония по награждаването ще се проведе днес от 11:00 часа. Алма Матер ТВ ще се състезава за престижното отличие с продукции на БНТ, БТВ, ТВ 7, Вестникарска Група България, БНР и други.

Проектът, с който телевизията участва е „Европейска студентска телевизионна мрежа“. Негов инициатор е Алма Матер ТВ. Подкрепен е финансово от програма „Младежта в действие“. Родната телевизия работи съвместно с множество чуждестранни партньори, сред които студентски телевизии от Франция, Великобритания, Германия, Белгия, Италия, Гърция, Холандия, Швеция, Австрия, Полша и Чехия.

Целта на проекта е създаване на мрежа между студентските телевизии от цяла Европа, члез която да бъдат обменяни телевизионни, радио и уеб продукти. На тазгодишния фестивал в Албена, Алма Матер ТВ участва с епизоди от две свои предавания – Ателие и ПроАктивно. Те са създадени след продължително сътрудничество с партньорски организации от Франция.

Mediamixx е сред водещите фестивали за медийни продукти в страната. В тазгодишното му издание ще вземат участие повече от 500 гости и представители на различни медии. Подадените проекти ще бъдат оценявани от международно жури.

Епизоди от номинираните продукци на Алма Матер ТВ – Ателие и ПроАктивно, можете да гледате всяка неделя от 15:35 часа по телевизия Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eлена

    0 0 Отговор
    Браво на студентите, но няма да ги наградят, защого нямат пари...
  • 2 Алеко

    0 0 Отговор
    Медийната и рекламна мафия не пускат никого, освен бТВ и БНТ-ето.
    Младите да заминавт в чужбина, ако искат да правят стойностни неща