Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 11:56 2 518 0

Домът на Стивън Кинг става музей на страха (ВИДЕО)

  • стивън кинг-
  • музей-
  • страх-
  • хорър-
  • ужас-
  • писател

Имението ще се използва и от писатели, които имат нужда от ново вдъхновение

Домът на Стивън Кинг става музей на страха (ВИДЕО) - 1
Снимки: Shutterstock

Феновете на хорър жанра ще могат да се докоснат и дори да прекарат нощта в страховитото имение на Стивън Кинг в Бангор, щата Мейн, предава Entertainment Weekly.

Легендарният автор и съпругата му Табита са получили разрешение от градския съвет в Бангор да отворят дома си за посещения с нестопански цели. Според Associated Press планът e домът на Кинг да се превърне в архив на труда му като посещенията там ще се случват под стриктно определен график. Имението ще приютява най-вече писатели, които имат нужда от вдъхновение по време на писането на следващата си книга. В къщата ще бъдат настанявани максимум 4 или 5 автори по едно и също време.

Домът на Стивън Кинг става музей на страха (ВИДЕО)

Лимитът се въвежда, за да може да се запазят мирът и спокойствието в квартала, както и да се предотвратят тълпите от туристи. Представител на градския съвет каза следното пред изданието: "Семейство Кинг не искат дома им да се превърне в някаква холивудска атракция, създадена да прибира парите на туристите. Наоколо в квартала все пак живеят и други хора."

Адвокатите на двойката споделят, че семейството вече не прекарва много време в прочутото имение в Бангор, което е вдъхновило създаването на града Дери от легендарния роман "ТО", както и редица други творби на Кинг. Сега Стивън и Табита живеят в по-малка къща за двама във Флорида.

Кърваво червеното имение в Бангор прилича на къща на ужаса, излязла именно от творба на собственика си. Огромната желязна порта само допълва перфектно хорър вида, а интересен бонус са украсите от крилати създания и висящи паяжини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА