Last news in Fakti

4 Юли, 2012 00:11 2 789 4

Изрисуваха улица „Раковски” в София

  • чез-
  • рисунки-
  • електрически табла-
  • художници
Изрисуваха улица „Раковски” в София - 1
Снимки: Милена Богданова ©

Една от най-дългите централни улица в София придоби по-приветлив вид. „Виновникът” за това е ЧЕЗ. 26 художника в продължение на няколко дни изрисуваха 51 ревизионни електрически табла, разположени по цялата улица. Темата на конкурса беше „Театър на улицата”. Избрана е неслучайно – „Раковски” е улицата в най-много театри.

На пешеходците вече няма да им се налага да гледат отрупаните с окъсани афиши електрически табла. Вече ще могат да се наслаждават на различни сцени от известни театрални постановки. Капаците на таблата са грундирани, а художниците са използвали акрилни бои, за да могат техните рисунки да останат непокътнати и след първия дъжд.

Инициативата се реализира съвместно със Столична община.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bobi

    0 0 Отговор
    Поздравления за идеята и за тези талантливи хора! Много приятно е минавайки всеки ден по Раковска човек да се порадва на една подобна рисунка, отколкото да гледа грозните плакати и ръждясалите тенекиени кутии. Дона само простаците да не започнат пак да лепят глупости в/у тях и общината най-накрая да излезе с позиция и места, където биха могли да се лепкат всякакви щуротии с рекламен и не само характер.

    Коментиран от #3

  • 2 Захарче

    0 0 Отговор
    ИСКРЕНО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ НА ПОДОБНИ ИНИЦИАТИВИ !
  • 3 Кирил Ценков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bobi":

    улицата е Г.РаковскИ,
  • 4 временнен време

    0 0 Отговор