Last news in Fakti

10 Юли, 2012 14:05 1 555 0

„Островът” на Камен Калев тръгва по кината във Франция

  • "островът"-
  • камен калев-
  • кината-
  • франция

След като преди година филмът беше представен на кинофестивала в Кан и Сараево както и с официална премиера в София, днес френската публика очаква “Островът” не само заради френската актриса Летисия Каста, която е в главната роля, но и защото режисьорът Камен Калев е добре познат във Франция с дебютния си филм “Източни Пиеси”, съобщи "Грамофона".

Разпространител на филма е френската продуцентска компания Le Pacte, която откупува правата на “Островът” още преди той изобщо да бъде представен пред публика, тъй като собственикът на френската фирма Жан Лабади силно вярва в артистичните качества и потенциал на Камен Калев и е готов да подкрепи и неговите бъдещи проекти.

В главните роли на „Островът” са Туре Линдхард, Летисия Каста, Бойка Велкова, Руси Чанев, Михаил Мутафов и др.

Френските фенове на Летисия Каста очакват филма повече от година, след като бяха скандализирани с новината, че тя заминава за Бургас, за да снима филм на остров Света Анастасия в Черно море. Самата Летисия неколкократно споменава, че и за нея това е било спонтанно решение, но след работата си с българския екип тя би снимала отново с Камен Калев.

Летисия Каста, която стартира своята кариера като модел, неотдавна беше обявена за най - успешната актриса на 2011, след като участва в над 5 филмови проекта през последната година.

След като напусна снимачната площадка на Островът тя замина директно за САЩ, за да  се снима в Арбитраж, където си партнира с Ричърд Гиър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА