31 Юли, 2012 17:34 910 0

Монако чака наши оперни певци

  • оперни певци-
  • монако-
  • вежди рашидов-
  • пол масерон

 Възхитени сме от българския талант и от българското културно наследство, готови сме за активна работа по дългосрочни културни проекти с България. С тези думи посрещна в Монако българския министър на културата Вежди Рашидов неговият колега Пол Масерон.

 Рашидов подари на колегата си Масерон реплика на сребърен ритон с позлата от Боровското съкровище.

   На срещата на Вежди Рашидов с Пол Масерон днес присъства и г-жа Силви Бианкери, генерален директор на прочутия Форум „Грималди”. На разговорите бе и българският посланик във Франция Марин Райков.
   Изключителен интерес у господин Масерон и неговия екип предизвика подготвеният от България концерт на прочути български оперни гласове, с които в бляскавите зали на Болшой театър на 18 ноември т. г. ще се открият Дните на българската духовна култура в Москва.

   Пол Масерон поздрави Рашидов за идеята му за този концерт и го увери, че Монако ще отвори своята Национална опера през пролетта на 2013 г., за да могат българските оперни звезди да направят подобен концерт и в Княжеството. Вежди Рашидов изрази готовност да подкрепи това културно събитие.
   Вежди Рашидов и Пол Масерон обсъдиха дългосрочни проекти в областта на културата между България и Монако. Подготовката на специална експозиция на тракийските ни съкровища е само част от бъдещото сътрудничество в областта на културата.
   През октомври т. г. в България предстои посещение на Пол Масерон, който отговаря за вътрешните дела, културата и образованието на Княжество Монако. Тогава ще бъдат сформирани работни групи за осъществяване на конкретни културни проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА