Last news in Fakti

7 Май, 2020 12:17 1 934 5

Case49 - Българското рок дуо от Лондон (ВИДЕО)

  • ново-
  • музика-
  • група-
  • дуо-
  • дует-
  • българска музика

Ново българско дуо, което обаче записва в Лондон, изгрява на хоризонта

На музикалния небосклон у нас се появиха нови таланти, които определено имат какво да покажат. Звученето на дуото Case49 е леко, акустично с елементи на поп и рок и със сигурност хваща ухото.

Case49 всъщност са Стан и Митко, които се запознават покрай децата им. Малчуганите посещават едно и също училище в Лондон, а бащите им намират общ език покрай любовта си към музиката.

Вокалистът Станчо Станчев (Стан) и Димитър Даскалов, който е китарист и пише текстовете, създават бандата си в края на 2018 г., а в момента подготвят и първия си албум с работно заглавие If that's the case в тяхното студио в Лондон.

Първото им парче, към което вече има и видео, се казва On your way и е рок балада.

On your way е написана по текст на шотландеца Дан Брейди, който живее в Единбург, пояснява дуото. Това е първата песен, която Митко пише по вече написан текст. Обикновено Митко първо пише музиката и после текста, но в този случай музиката се излива, като че ли сама от думите на шотландеца. Песента е миксирана в София от Йордан Борисов.

Митко е магистър по класическа китара с диплома от Консерваторията в Лозана, Швейцария. След като завършва, той участва в различни проекти, фокусирани върху кавъри на други групи, докато междувременно пише и своя авторска музика.

Подобно на него, Стан също участва в кавър банди, преди през 1999 г. да стане вокалист на добре познатия в началото на века дует "Станиоли" заедно с Орлин Дочев. През 2001 г. двамата взимат и наградата на списание "Ритъм" за дебютния си албум "Имена".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    5 0 Отговор
    Прекрасно парче, на фона на цялата БГ чалга
  • 2 Чичо Тони

    4 0 Отговор
    Браво.
  • 3 Браво

    1 0 Отговор
    Браво !!!
  • 4 въпросче

    0 0 Отговор
    Ново българско дуо, което обаче записва в Лондон. Друго дуо,уж пак българско ще записва песните си в Ню Йорк,следващото в Белгия,после в Италия,в Швеция,в Монако,в Австрия и т.н,и т.н. Но не и в Бългерията. ЗАЩО ЛИ?
  • 5 фейкТАКСИ

    0 0 Отговор
    ихааа, колко живот има в хубавата музика)