19 Май, 2020 11:42 1 217 3

Ди Каприо помага на горилите

  • леонардо ди каприо-
  • горили-
  • фондация-
  • благотворителност

Основаната от Леонардо ди Каприо благотворителна фондация Ърт Алайънс обеща 2 млн. долара за резервата Вирунга в Демократична република Конго

Ди Каприо помага на горилите - 1
Снимка: Shutterstock

Холивудската звезда даде пари за най-стария природен резерват в Африка, който наскоро беше обект на кърваво нападение.

Основаната от Леонардо ди Каприо благотворителна фондация Ърт Алайънс (Earth Alliance) обеща 2 милиона долара за резервата Вирунга в Демократична република Конго, пише BBC, цитиран от kanal3.bg.

Преди месец Вирунга беше обект на кървава атака, като бунтовници от Руанда устроиха засада на рейнджъри от резервата и убиха 12 от тях. Резерватът Вирунга е популярна туристическа дестинация, като една от най-важните му роли е опазването на застрашените от изчезване планински горили, които живеят на негова територия.

Леонардо ди Каприо е ангажиран с опазването на резервата от години. Той продуцира документалния филм "Вирунга", който беше номиниран за Оскар през 2014 г. В понеделник паркът даде началото на Фондът Вирунга, който да събира пари за екипирането на рейнджърите и подпомагането на техните семейства, както и за други належащи разходи.

Освен Ърт Алайънс, Европейската комисия също ще внесе средства в новоучредения фонд.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтц

    1 2 Отговор
    Не спря да се излага, в реалност не върши нищо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.