Last news in Fakti

2 Октомври, 2012 13:47 1 288 0

Джон Ленън възкръсва в скици и рисунки

  • джон ленън-
  • изложба-
  • рисунки-
  • ню йорк

Изложба с рисунки на легендата Джон Ленън се открива другата седмица в галерия в нюйоркския квартал Сохо, съобщи британският „Индипендънт“. В експозицията ще бъдат показани около 100 скици и рисунки на прочутия член на „Бийтълс“, създадени от 1964 до убийството му през 1980 година. Повечето от тях са нахвърляни набързо върху хартията с черен туш.


Събитието ще бъде достъпно за ценителите на Ленън, които искат да се запознаят с тази по-малко известна артистична страна на универсалния му талант, едва четири дни – от 5 до 9 октомври. Входът за експозицията ще е безплатен, а желаещите могат да отпуснат по 2 долара за благотворителни цели. Сред организаторите на проявата, посвета на 72-рия рожден ден на Джон, е вдовицата му Йоко Оно.

Три от работите на изложбата ще бъдат показани за пръв път. По думите на Йоко тя непрекъснато открива нови рисунки на Джон, за когото графичното творчество било особено важно. В последните 10 години тя усилено го пропагандира.

В периода 1957-1960 година Джон Ленън е посещавал художествено училище в Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА