Last news in Fakti

7 Октомври, 2012 09:00 1 232 0

И Лейди Гага с награда "Джон Ленън"

  • награда-
  • джон ленън-
  • лейди гага-
  • йоко оно

Лейди Гага стана петият лауреат на наградата за мир „Джон Ленън 2012“, учредена от вдовицата му Йоко Оно в памет на покойния член на „Бийтълс“, съобщи сп. „Ролинг Стоун“. Името на певицата в списъка на призьорите до момента беше строго пазена тайна. Обявявайки номинацията й, Йоко Оно заяви, че Гага е един от най-влиятелните артисти на нашето време, а последният й албум Born This Way значително е променил интелектуалната карта на света.
Церемонията по връчването на отличията ще се състои на 9 октомври в исландската столица Рейкявик в чест на 72-рия рожден ден на Ленън.
Всички средства, които Лейди Гага ще получи с наградата,ще бъдат предоставени от нея на фонда на Елтън Джон за борба със СПИН. Размерът на премията засега е неизвестен. 
Преди десетина дни награда „Ленън“ бе присъдена от Йоко Оно и на момичетата от руската пънк-група „Пуси Райът“. Отличието е учредено през 2002 г. и се връчва през 2 години на активисти за правата на човека и мира по целия свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА