Last news in Fakti

28 Юли, 2020 21:03 5 783 16

МС предлага пожизнена пенсия за 4 творци

  • астор-
  • янко миладинов

Това са Астор, Димитър Коруджиев, Ивайло Балабано и Янко Миладинов

МС предлага пожизнена пенсия за 4 творци - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне пожизнено на държавни парични награди на четирима творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата.

Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.

Държавните парични награди за изключителните им постижения и за цялостния им принос в областта на културата се предоставят на: Антраник Шаварш Арабаджиян - Астор - илюзионист; Димитър Коруджиев - писател, културен деятел и общественик; Ивайло Балабанов - поет; Янко Миладинов - композитор, аранжор, изпълнител и диригент.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    71 9 Отговор
    Бойчето почна да се мазни на всичко !!! Шубелия е Собственикът на Чекмеджето! Оставка съд затвор!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Танас

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    ББ, внучето на Фердинадчо, се е метнал точно на него!

    Как не е наследил поне нещо от благородството и добротата на Борис??
  • 3 Грейс

    32 4 Отговор
    Малииий, а Антон Радичев искаше и той пенсия за заслуги а сега какво ще прави?

    Коментиран от #5

  • 4 Майна

    41 5 Отговор
    И за ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ТРОЛОВЕ ТРЯБВА ДА ИМА...ТЕ СТАНАХА ИСТИНСКИ ТВОРЦИ В ОБЛАСТТА НА ЗЛОБАТА И ГЛУПОСТТА ...И ДЕНОНОЩНО СЕ ТРУДЯТ
  • 5 next time

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Ами той направи каквото можа - включи се в някаква дописка на "интелектуалци" срещу президента. Но явно не са го забелязали. Нищо, следващия път.
  • 6 chi

    16 3 Отговор
    Клекнаха и започнаха да валят предложения. ОСТАВКА!!!
  • 7 майка

    12 2 Отговор
    ми е с 300 лв пенсия и 35 г стаж.
  • 8 русенец

    16 2 Отговор
    След като тези хора са изявени творци, със сигурност са печелили много и са им отчислили съответните вноски за пенсионно осигуряване. прочие, чувал съм само първия и последния. Да ме извиняват известните поети и писатели, ама и комшията, който е бивш старшина от милицията издаде 4 книги. просто му иде отвътре да пише, плаща си и ги издават. Това значи ли, че е писател? Има писатели милиардери. Ако нашите писатели нямат читатели, значи не са писатели и не е нужно след като цял живот някой ги е хранил това да продължава за сметка та хора, бачкали като гламави за да има и за тях, а получаващи сега едни 200- 300 кинта.
  • 9 А бе от уважение към възрастта

    10 1 Отговор
    няма да цитирам имена, но един от тези би ли бил одобрен от Светия Синод /християни сме!/ за едно учебниче по вероучение, което написа? Все пак не би било зле да се провери...
  • 10 данъкоплатец

    18 2 Отговор
    и какви са тия "изключителни постижения" , не искат да пеят(хвалят) на гладно ли ??

    Коментиран от #11

  • 11 Българина

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "данъкоплатец":

    Отговарям: ГЕРБави са....Това е.
  • 12 Новичок

    19 2 Отговор
    Правиш фокуси взимаш кинти,спираш да правиш фокуси и пак ти дават кинти.
    Ей това България е рай за далавераджии.Пфу...
  • 13 Да не забравяме

    20 1 Отговор
    Че астор е сред гостите на мероприятията на МУЛТИГРУП от 90-те години ...
  • 14 Нико

    12 0 Отговор
    Тези са комунистически кръвопийци при това --милионери.А навремето оставиха Радко Дишлиев да умре от глад..Същото правят и със Филип Трифонов..Каква мерзост.
  • 15 Коцалиев

    8 2 Отговор
    Филип Трифонов е интересен актьор и типаж. По време на соца,въпреки некадърността си играеше винаги главни роли. Е ,вярно,че все играеше неприятни и некадърни типове но реално той играеше себе си. След промените бързо скокна и се обяви за не оценен и за демократ... Схващате ли сега защо е гладен?? Защото е некадърен,лицемерен към всички включително към публика и колеги(нещо като Нона Йотова,но с панталони) а и е псевдодемократ! Та на кой и за какво е нужен този Филип Трифонов!!!?
  • 16 Жоро

    9 1 Отговор
    Нона Йотова !!! Тази е голям смях. Известна е че играе лошо, пее много лошо, изглежда като жената заплаха да стресира с вида си всеки мъж, хвали по най неприятния начин жената гражданка от село Крушовица-Корнела Нинова...това е тя..сал един Боги Бонев и остана но той от жени не разбира , а и той обича жените с конско излъчване, та му е хепи