Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 13:25 5 744 0

Радина Кърджилова излиза в роля на Ели Скорчева

  • радина кърджилова-
  • ели скорчева-
  • "кой се страхува от вирджиния улф?"

Звездата от „Стъклен дом“ Радина Кърджилова дебютира като щатна актриса в трупата на театър „Българска армия“ в модерната класика на Едуард Олби „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“ в петък и събота. Спектакълът е под режисьорската палка на проф. Красимир Спасов. В него партньор на Радина в наивната млада двойка герои е Веселин Анчев, а главните персонажи – уморените и разочаровани от живота и от връзката си съпрузи интелектуалци, ще изиграят Стефка Янорова и Иван Радоев.

През годините на театралната сцена у нас в ролите на Марта и Джордж – жертви на своята взаимна омраза, едва обуздавана чрез лицемерните норми на обществото, добре пазените тайни и огромното количество алкохол, са се превъплъщавали доста известни актьори. Сред тях са семейството Илия Добрев и Нина Стамова под режисурата на Младен Киселов, както и Бойка Велкова и Ивайло Христов в постановка на кинорежисьора Людмил Тодоров. Тогава ролята на Радина Кърджилова – чистата и леко инфантилна Хъни, играеха съответно незабравимата звезда от сериала "Адаптация" Ели Скорчева и Биляна Казакова.

В култовия филм на Майк Никълс от 1966 г. участват Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън.

„Кой се страхува от Вирджиния Улф“ е психологическа пиеса за отчуждението и войната между половете, за любовта, която се превръща в ненавист, за излъганите надежди и болезнените компромиси. За актуалната постановка проф. Красимир Спасов казва: „Олби е ироник - от тези, които предпочитат крайностите във всяко проявление на човешкото същество. Очевидно, те са му любопитни и като изследовател на човешката природа, и като човек, който умее да се забавлява дори и с проклетите въпроси, с които е зареден „екзистенциалният дискурс” на „Кой се страхува от Вирджиния Улф?”.

И пояснява: „Кризата на интелекта, духовността и културния капацитет, разпадът на връзките между поколенията, изобщо – разпадът на интелектуалната общност и главоломният срив на креативните и продуктивните възможности довеждат до ироничен бяс автора“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА