Last news in Fakti

11 Октомври, 2012 20:08 1 011 0

"Армията" отлага премиера заради неуредени авторски права с Едуард Олби

  • театър "българска армия"-
  • "кой се страхува от вирджиния улф?"-
  • едуард олби

Театър "Българска армия“ отлага обявената за 12 и 13 октомври премиера на спектакъла „Кой се страхува от Вирджиния Улф“ заради все още неуредени авторски права с американския драматург Едуард Олби.

„Преговорите за предоставяне на авторски права с г-н Едуард Олби за поставянето на спектакъла „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” под режисурата на проф. Красимир Спасов стартираха още през април 2012 година. В хода на кореспонденцията беше  изисквана различна информация, свързана с организацията на работата в театъра, творческата биография на актьорите, ангажирани с пиесата, биографията на режисьора проф. Красимир Спасов, както и данни за средните цените на билетите и тяхното разпространение. Целият набор от документи бе своевременно предоставен на г-н Олби, но поради естеството на преговорите процесът на договаряне не успя да бъде финализиран в срок“, съобщиха от театъра.


Театър „Българска армия“ винаги е спазвал закона за авторското право, ето защо сметнахме за коректно да спрем временно проекта до уточняване на всички изисквания на автора за успешното приключване на преговорите, допълват още от управата на „Армията“, като се надяват, че в най-скоро време ще насрочат нови премиерни дати за своите зрители.

В постановката на проф. Спасов участват актьорите Стефка Янорова, Иван Радоев, Веселин Анчев и Радина Кърджилова, която ще дебютира като щатна актриса ва военната трупа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА