Last news in Fakti

11 Септември, 2020 17:04 2 173 3

Почина съоснователят на Kool & The Gang

  • роналд бел-
  • починал-
  • kool & the gang

Музикантът е издъхнал в дома си на Вирджинските острови

Почина съоснователят на Kool & The Gang - 1
Снимка: shutterstock

Роналд Бел - съосновател на групата "Kool & The Gang", известна с хитове като "Celebration", "Jungle Boogie" и "Ladies' Night", почина на 68-годишна възраст.

Бел е издъхнал в дома си на Вирджинските острови. До него е била съпругата му. Причината за кончината му не се посочва. Певецът и автор на песни оставя след себе си 10 деца.

Роналд Бел основава джаз, R&B, поп и фънк групата заедно с брат си Робърт "Куул" Бел и приятелите им Денис Томас, Робърт Микенс, Чарлз Смит, Джордж Браун и Рики Уест в началото на 60-те години на миналия век. През 70-те години формацията е сред най-популярните в света.

През 1978 г. групата печели награди "Грами" за приноса си към музиката от филма "Треска в събота вечер" с Джон Траволта. Формацията е въведена в Залата на славата на авторите на песни през 2018 г. и има своя звезда на холивудската Алея на славата.

Роналд Бел е автор на някои от най-големите хитове на групата, най-популярният от които е "Celebration".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Харесвам 🎃, само сготвени

    5 1 Отговор
    RIP
    Много яки! В началото на 80-те, заедно с Foreigner, бяха от най-въртените в Гданск, Шипка, Велико Търново... на Златните.
    Като си спомня, колко "какички" чехкини, полякини и рускини, "карахме с 200" (както е модерно да се изразяваме сега), като ученици в "математиката"...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.