24 Септември, 2020 22:00 2 047 2

"Пепел върху слънцето" тръгва по кината на 30 октомври

  • пепел върху слънцето-
  • юлиан вергов-
  • силвия петкова

В средата на октомври ще бъде показан и клипът към песента „Равносметка“ на Б.Т.Р., която е саундтрак към филма

"Пепел върху слънцето" тръгва по кината на 30 октомври - 1

Екипът на филма „Пепел върху слънцето“ обяви новата премиерна дата. Заглавието тръгва по кината на 30 октомври. Главните роли във филма са поверени на популярните български актьори Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Звездния актьорски състав допълват популярни имена, сред които Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и много други. Проектът е дебют за режисьора Бо Калинов и оператора Калоян Иванов.

Първата прожекция на заглавието ще се състои около месец по-рано като част от конкурсната програма на фестивала „Златна роза“ във Варна. Събитието е насрочено за 29 септември от 16:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център, а билетите вече са в продажба. Първоначално премиерата на филма бе планирана за месец март, но поради епидемията от коронавируса COVID-19 в последствие бе отложена. Заглавието е базирано на книгата на проф. Златимир Коларов – „Illusio Magna“ и разказва за журналистическо разследване на предполагаема лекарска грешка.

„Изключително щастливи сме, че най-после ще успеем да покажем филма пред публика. Когато го снимахме, нямахме представа, че тематиката ще бъде толкова актуална. Историята е нестандартно разказана и вярваме, че е доста въздействаща. Надяваме се, че зрителите ще харесат този филм, който е резултат от 5-годишни усилия.“, споделя продуцентът Калин Калинов.

В дните до премиерата се очаква да излезе новият трейлър на „Пепел върху слънцето“, който ще даде малко повече информация за историята след публикувания още през февруари тийзър. В средата на октомври ще бъде показан и клипът към песента „Равносметка“ на Б.Т.Р., която е саундтрак към филма. Парчето е част от най-новия албум на групата – „Невидими стени“, който вече е на пазара, а режисьор на клипа отново е Бо Калинов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубаво е

    4 1 Отговор
    Да има бг филми, но как да кажа... Когато изгледаш 1-2 филма с еднои и същи играещи усещаш че фона, визият, та дори и изреченията се повтарят. Не може всичко да бъде преразкавано по един и същи начин
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.