Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 12:44 1 474 0

Балканска вечер на турската поезия организират в Кърджали

  • поезия-
  • кърджали

Първа Балканска вечер на турската поезия ще се състои на 15 ноември (четвъртък) в Дома на културата в Кърджали. Над 15 даровити творци на перото от България, Турция, Гърция, Косово, Македония и Молдова ще представят чрез своите творби турското културно богатство на Балканите. Проява се провежда под егидата и с подкрепата на валията на Одрин Хасан Дуруер, а организатор е Дружеството за турска култура и изкуство в Кърджали.

Пред публиката свои стихотворения ще четат Джанан Юзер (Косово), Сабри Алагьоз (България), Мустафа Хатиплер (Турция), Сезен Сейфуллах (Македония), Шефат Ахмед (Гърция), Гюллю Каранфил (Молдова).
Поетичната вечер ще завърши с концерт на Ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали” към читалище „Юмер Лютфи” и ансамбъла за турски народни песни към женско сдружение „Букет” в града.

Очаква се като гости да присъстват генералните консули на Турция в Пловдив и Бургас Шенер Джебеджи и Джем Улусой, валията на Одрин Хасан Дуруер, представители на изселническите организации в Турция, кметове на общини от областта.

Три екипа от турски национални телевизии ще снимат поетичната вечер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА