Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 22:04 1 964 0

Театър "София" жъне успехи в Лондон, тук ЧЕЗ ги остави на тъмно

  • театър "софия"-
  • спектакъл

 Театър „София“ представи в рамките на Дните на българската култура в Лондон две свои постановки по нови български автори - „Гъдулката гори“ от Райко Байчев и „Когато рокът беше млад“ от Здрава Каменова.

В Българския културен център в британската столица наши сънародници и английски граждани дълго аплодираха артистите на Театър „София“ Юлиян Рачков и Борис Георгиев, както и музиканта Симеон Германов.

В две поредни вечери залата бе препълнена до краен предел от зрители, любопитни да се запознаят с новия поетичен и модерен език на българските спектакли, които интерпретират теми като връзката между поколенията, необходимостта от любов и приятелство, трудността на житейския избор, съдбата на хората на изкуството в днешния свят.

Не толкова гладко обаче мина снощното представление в столичния „дом“ на трупата: мюзикълът „Скачай!“ беше преустановен  по време на действието поради спиране на тока

Авария на електропреносната мрежа на ЧЕЗ половин час след началото на представлението предизвика спиране на тока в сградата и околностите. „Скачай!“ е хитово заглавие на театъра и салонът бе изцяло пълен, предимно с млада публика.  Актьорите останаха на сцената и създадоха чудесно настроение за зрителите в тъмното, които искрено се забавляваха под светлината на джобни фенерчета и мобилни телефони.

Поради невъзможността спектакълът да продължи зрителите бяха изведени от салона, за което помогнаха всички актьори от екипа на представлението, които слязоха от сцената и изпратиха своята публика до вратите на театъра.

Заради инцидента Театър „София“ обявява ново извънредно представление на „Скачай!“ на 2 декември. Закупилите билети за несъстоялото се представление снощи (20.11.2012) имат възможност да ги презаверят, да ги сменят за друго заглавие и дата или да ги върнат на касата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА