Last news in Fakti

12 Декември, 2012 14:21 3 023 0

Съпрузи стават любовници в Театър "София"

  • театър "софия"-
  • спектакъл-
  • пиеса
Съпрузи стават любовници в Театър "София" - 1
Ивайло Герасков и Милена Живкова се опитват да изяснят "За какво е нощта"

Съпрузите актьори Ивайло Герасков и Милена Живкова стават любовници в Зала 49 на Театър „София“в пиесата на американеца Майкъл Уелър „За какво е нощта“. Премиерата на спектакъла под режисурата на Николай Поляков е във вторник, 18 декември.

Историята на сцената е за мъж и жена, които някога са имали страстна връзка и след години се срещат отново. Дали случайно или планирано? Пиесата много напомня за друг вечен театрален хит - „Догодина по същото време“, но всички разкрития са концентрирани в една-единствена нощ, издават от театъра.

Безкомпромисна в отношението си към съвременния брак и изневярата, „За какво е нощта“ поставя по свеж и оригинален начин екзистенциални въпроси като „С правилния човек ли съм?“ и „Дали този, за когото наистина съм отреден, все още е някъде там, живеещ друг живот?“...

Пиесата е преведена от Харалампи Аничкин, сценографията за спектакъла е на Невена Белева.

Любопитно съвпадение е, че Майкъл Уелър, който никога досега не е поставян в България, в рамките на двайсетина дни се появи в два столични афиша. Освен „За какво е нощта“ в Театър София авторът, представен с най-известната си пиеса „Лунните деца“, вече се играе и от класа на Ивайло Христов на сцената на Учебния театър в НАТФИЗ 

Още един интересен факт: световноизвестната Джилиан Андерсън изпълнява главната женска роля в лондонската постановка на „За какво е нощта“ от 2002 година. Ефектната червенокоска преди това само два пъти се е появявала на театралната сцена – в „Отсъстващите приятели“ от Алън Ейкбърн в Ню Йорк (превъплъщение, с което печели Theatre World Award) и във „Филантропът“ от Кристъфър Хамптън.

След тези изяви Андерсън за 9 години се обвързва с образа на агент Дейна Скъли от култовата тв поредица „Досиетата Х“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА