Last news in Fakti

26 Ноември, 2012 07:28 1 128 0

„Погребението на Кастро“ е в книжарниците

  • погребението на кастро-
  • висенте ботин-
  • колибри

Днес излиза от печат документалната книга „Погребението на Кастро“ от Висенте Ботин.

Висенте Ботин е роден в Бургос, Испания. Завършил е журналистика, политически науки и социология в Мадридския университет „Комплутенсе“. Прочути са неговите документални филми и актуални репортажи по теми, свързани със събитията в Латинска Америка, Франция, САЩ, Мароко, Израел, Ливан и други държави.

„Погребението на Кастро“ (превод: Захари Омайников, Даниела Радичкова, Елена Дамянова; 392 стр.; цена: 16 лв.) е написана непосредствено след четиригодишния престой на писателя в Куба като кореспондент на Испанската телевизия. Ботин е също автор и на биографията „Раул Кастро: бълхата, която яхна тигъра“, публикувана през 2010 г.

„Погребението на Кастро“ е уникално журналистическо свидетелство за абсурдите на кубинската революция, превърнала се, 50 години след победата на кастризма, в пародия на самата себе си, забележителна фреска на съвременна Куба, създадена с много ирония и чувство за хумор и обагрена с поемите и песните, с които кубинците се опитват да прогонят демоните си.

Издателите от „Колибри” канят на срещите с нашумелия испански писател и журналист Висенте Ботин по покана на Посолство на Кралство Испания в България и със съдействието на Институт Сервантес, София:

4 декември
17,00 ч., Панаир на книгата в София, Мраморно фоайе, модератор Георги Ангелов

5 декември
18,00 ч., Институт Сервантес, модератор д-р Теодора Цанкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА