5 Януари, 2021 11:43 1 972 0

Почина певецът, популяризирал химна на "Ливърпул" (ВИДЕО)

  • почина-
  • смърт-
  • химн-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • джери марсдън

Изпълнителят издъхна на 78-годишна възраст

Почина певецът, популяризирал химна на "Ливърпул" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Джери Марсдън, фронтмен на популярната британска група от 60-те години Gerry and the Pacemakers, популяризирал прочутата като химн на "Ливърпул" песен "You'll Never Walk Alone'', почина на 78 години, съобщиха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

Певецът и издъхнал в неделя "след кратко боледуване, което не е свързано с COVID-19", съобщиха от семейството. Съпругата, дъщерите и внуците му са съкрушени, се посочва още в съобщението.

Приятелят му Пийт Прайс сподели в Инстаграм, че заболяване, свързано със сърдечна инфекция, е причинило смъртта му.

Марсдън бе водеща фигура в групата, прославила се на сцената в Мърсисайд през 60-те години на миналия век. Въпреки световната слава на другата група от Ливърпул - Beatles, Gerry and the Pacemakers винаги ще имат запазено място в паметта на града заради песента си "You'll Never Walk Alone.''

"Казах си "каква хубава песен. Ще кажа на момчетата, че ще свирим тази песен", каза Марсдън пред Асошиейтед прес през 2018 г. в интервю, в което разказа за първия път, когато е чул парчето като филмова музика. "И така, отидох при момчетата и им казах, че ще направим баладата "You'll Never Walk Alone.'' Песента е от мюзикъла "Carousel'' от 1945 г. на Роджърс и Хамърстейн, който е екранизиран през 1956 г. Кавърът на Gerry and the Pacemakers излиза през октомври 1963 г. и е третият хит на бандата, оглавил британската класация за сингли.

Песента е избрана от феновете на футболен клуб Ливърпул за техен химн и се пее с небивала страст преди всеки домакински мач на 19-кратния шампион по футбол на Англия. Тя е изборът и на феновете на шотландския Селтик и на германския Борусия Дортмунд.

Футболен клуб Ливърпул пусна в социалните мрежи видеозапис на фенове и почете певеца с думите, че неговият глас е огласявал най-великите им моменти и че този "химн свързва играчи и фенове по света и помогна за създаването на нещо много специално".

Песента придоби особено звучене и на фона на пандемията от новия коронавирус, когато неин кавър миналата пролет със запис на ветерана Том Мур достигна върха на класацията. Мур се превърна в национален герой, като направи сто обиколки на градината си за стотния си рожден ден и събра 33 милиона британски лири за британската здравна система.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА