Last news in Fakti

21 Януари, 2021 09:30 7 069 4

Снимат продължение на „Чарли и шоколадовата фабрика“

  • чарли и шоколадовата фабрика-
  • продължение-
  • роалд дал

Продуцент на филма е Дейвид Хейман

Снимат продължение на „Чарли и шоколадовата фабрика“ - 1

От компанията Warner Bros. определиха датата, на която ще пусне продължението на филма "Чарли и шоколадовата фабрика". "Лентата, озаглавена "Уонка", ще дебютира на 17 март 2023 г. и ще бъде продуцирана от номинирания за Оскар Дейвид Хейман.

"Уонка" е предистория и разказва за живота на собственика на шоколадовата фабрика Уили Уонка от популярната детска книга на Роалд Дал "Чарли и шоколадовата фабрика", съобщават сп. People и сайтът Variety.

Заедно с Дейвид Хейман, който е продуцент и на всички кинопродукции за Хари Потър, по филма ще работи и номинираният за BAFTA режисьор Пол Кинг, заснел "Падингтън" и "Падингтън 2".

Проектът е в начален етап и се очаква снимките да започнат през септември. Все още не е имало кастинг за продукцията.

Историята на Роалд Дал е адаптирана два пъти за голям екран. През 1971 г. Джийн Уайлдър изигра по незабравим начин ролята на Уонка във версията, озаглавена „Уили Уонка и шоколадовата фабрика“. По-късно Джони Деп влезе в образа на ексцентричния шоколатьор, под режисурата на брилянтния Тим Бъртън в римейка от 2005 г. - „Чарли и шоколадовата фабрика“.

Снимат продължение на „Чарли и шоколадовата фабрика“

Подробностите за новия филм, наречен „Уонка" се пазят в тайна, въпреки че предстоящата адаптация ще се съсредоточи върху по-ранните дни на Уили Уонка преди създаването на невероятно сложната и почти магическа фабрика за шоколад и сладкиши.

В версията на Бъртън виждаме бащата на Уили като прочут зъболекар, който се отвращава от всякакви сладки лакомства, особено от шоколад.

Досега не е правена директна игрална адаптация на "Чарли и великият стъклен асансьор" (въпреки че елементи от историята са използвани и в двата филма), а Дал работи и по трета книга за Уили Уонка, озаглавена "Чарли в Белия дом", но така и не я завършва преди смъртта си през 1990 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    3 3 Отговор
    Звучи ми като гей-порно!

    Коментиран от #3

  • 2 Честито

    6 0 Отговор
    Филма на Тим Бъртън не беше никак лош-в лек готик стил. Ако Джони Деп пак изиграе тази роля в продължението-може и да има успех. Но ако е някой друг актьор, целия екип на филма трябва доста да се постарае, за да има интерес от страна на зрителите.
  • 3 продуцента

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Явно си гледал доста или си участвал,щом можеш да правиш сравнения.

    Коментиран от #4

  • 4 верно е

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "продуцента":

    Прав е #1.Направо си гейщина отвсякъде и заглавието и тъпия филм.