Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 13:36 5 404 17

Алекс Сърчаджиева не иска имотите на баща си

  • алекс сърчаджиева-
  • баща-
  • имоти-
  • актриса-
  • моноспектакъл-
  • александра сърчаджиева-
  • йосиф сърчаджиев

Актрисата разкрива най-голямата си болка в моноспектакъл

Алекс Сърчаджиева разкри, че скоро ще направи дисекция на себе си в моноспектакъл, посветен на живота ѝ. Драмата ще е режисирана от Димитър Коцев, по сценарий на Яна Борисова. Премиерата е планирана за пролетта.

Идеята ѝ хрумнала след интересна случка, разиграла се само два месеца след смъртта на Иван Ласкин. Неин приятел я помолил да разкаже някаква забавна история пред група хора. Въпреки че още била в траур, Алекс се съгласила и отишла на уговореното място. Оказало се обаче, че залата е претъпкана, а част от желаещите да я гледат не успели да влязат.

"Забелязах, че хората се смеят много повече на моите истории, отколкото на комедиите, в които играя. После плачеха на други", призна Алекс. Така се вдъхновила да направи монодрама за живота си, който, както е известно, е пълен с перипетии.

"Искам да покажа себе си. Хората ме познават от сцената или като водеща, но сега ще направя дисекция на себе си", разкри актрисата. Сценарият на моноспектакъла е на Яна Борисова, а режисьор е Димитър Коцев – Шошо, син на легендарния Константин Коцев. Премиерата е планирана за края на март или началото на април, пише таблоидът "Уикенд".

Освен спомени за майка си Пепа Николова и за връзката си с Иван Ласкин, Алекс ще излее болката си по най-голямото си разочарование в живота – отхвърлянето от баща си Йосиф Сърчаджиев. 37-годишната Алекс не очаква да получи и стотинка от бащата, който никога не е имала и опроверга слуховете, че го съди заради имоти. Актрисата обаче е споделяла, че леденото отношение на 75-годишният ѝ баща към нея било заради страха, че тя ще има претенции към имотите му.

"Никого не съдя, няма да съдя и не ме интересуват никакви негови имоти. Говорим за несъществуващи неща и за несъществуващи за мен хора", лаконична е по темата наранената от отношението му актриса.

Звездата на "Време разделно" и "Хан Аспарух" и съпругата му Райна, която е сценарист и драматург, и му е кака с две петилетки, са заедно още от 18-годишни. През годините жена му избягвала всякакви медийни изяви, но Сърчаджиев никога не е крил, че именно тя стои зад всички важни решения в живота им.

В продължение на 36 години щерката на легендарната Пепа Николова е отхвърлена от биологичния си баща. Била на годинка, когато Йосиф ги изоставил с майка ѝ. Сърчаджиев дори водил съдебна битка, когато Алекс била дете, за да си върне обратно фамилията, която ѝ се полага по закон. Актьорът дори спечелил делото на първа инстанция. Макар да ѝ дава фамилията си, той никога не я признава за свое дете и обсипва с обич единствено официалната си наследница Ани и доведения си син Пролетсин.

Днес коравосърдечният актьор се разкайва, че толкова години е отхвърлял Александра. "Знам, че в следващия живот ще се издължа за греха, който имам към Александра. Длъжен съм. Веднъж ми се присъни Пепа. Нищо не ми каза, само ме гледаше тъжно и строго. Не мога да върна времето назад. Ако можех, просто щях да я подмина, нямаше да я поздравя и да се запозная с нея, за да не разбивам сърцето ѝ. Защото моето винаги е принадлежало на жена ми Райна", заявявал е публично Сърчаджиев.

Парадоксалното е, че самият той е израснал без баща и осъзнавал колко е тежко това бреме за непризнатата му дъщеря. Йосиф не познавал и 9-годишната си внучка София, родена от любовта на дъщеря му Алекс с Иван Ласкин. По ирония на съдбата преди няколко години Сърчаджиев стана рекламно лице на кампания за осиновяване на бездомни животни, в която призоваваше към милосърдие.

Преди 16 години легендарният актьор преживя тежък исхемичен мозъчен инсулт, който му нанесе физически поражения, свързани с двигателната и говорната система. Въпреки ледените отношения, Алекс ходела в болницата при лекуващия го лекар и се интересувала от състоянието му, без да го притеснява в болничната стая. Всъщност своенравният актьор години наред отричаше каквато и да е връзка с момичето от извънбрачната си връзка с Пепа Николова.

Той не само отказваше да говори за Александра, но дори побесняваше, щом някой си позволяваше да се рови в семейната му драма. Дори когато Пепа Николова издъхна през 2006 г, Сърчаджиев мина с едно сухо съболезнование към собственото си дете. Изпрати на Алекс само есемес с текст "Болката ти е голяма. Бог ще е с теб. Йосиф". Отхвърлената Алекс обаче понесе най-силният удар, когато актьорът на всеослушание заяви: "Нямам дъщеря. Дъщеря ми се казва Ани. Нямам нищо общо с Алекс".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българина

    36 9 Отговор
    Пфффууууу, дa му дoйдe дo гушa нa чoвeк oт тaкъв тип "нoвини" и "ВИП"-oвe.Кaжeтe и нeщo зa "ВИП"-oвeтe Aзиc, Чeрнaтa Злaткa, Ни Лo и Ники, Тoни и Фики Cтoрaрo, Кoндьo, Джaгo, Coфкa Мaринoвa, Лунa, ВAТМAНA, Милкo Кaлaя и oщe куп "ВAЖНИ" ocoби.

    Коментиран от #8

  • 3 Хахаха..

    21 5 Отговор
    Днес не ги искаш,а утре?..
  • 4 РАДИО ЕЛТО

    16 11 Отговор
    все още красива и секци е АЛЕКС❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤👌👌👍❤❤
  • 5 Нуждаещ се

    7 10 Отговор
    Ами като не ги иска да ги даде на мен
  • 6 Де НИРО

    6 6 Отговор
    Да не се кани да прави стриптииз?Един билет ангаже моля!
  • 7 Скорпи

    11 3 Отговор
    Инсулта още го владее...
  • 8 РАДИО ЕЛТО

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    имаме си истинска народна музика и истински народни изпълнители ГЕОРГИ ГЕРМАНОВ СЛАВКА КАЛЧЕВА ВАЛЯ БАЛКАНСКА НИКОЛИНА ЧАКЪРДЪКОВА
  • 9 Тоа Сърчаджиев е сребролюбец

    19 3 Отговор
    Още помня "сценката" му изиграна майсторски навремето по "Всяка Неделя",което беше първото масово манипулиране на общественото съзнание относно политически избори...и оттогава сме на свободно падане!

    Коментиран от #17

  • 10 4472

    11 10 Отговор
    Пепа Николова, Иван Ласкин и Александра ги знаем кои са, а този Йосиф Сърчаджиев кой е?

    Коментиран от #12

  • 11 Калтака

    11 7 Отговор
    аре стига с тая "весела вдовица", писна ми от такива ....
  • 12 3,14К

    17 7 Отговор

    До коментар #10 от "4472":

    Кара Ибрахим! Образа на всички седесари и гербаджии , работещи за чужди интереси и в своя полза. Готови да погубят и брата в полза на султана( пряко и косвено).
  • 13 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Не забравяй":

    Не я помним, изпи ли си хапчето? Време е!
  • 14 Грамофонна

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не забравяй":

    Плоча ли си бре психолог ти трябва
  • 15 Анонимен

    7 1 Отговор
    Бъдете смирени. Имайте нужно уважение мъм Пепа, Алекс, Ласкин, ако ще и нъм родният й баща. Пепа я. Познавам лично. Беше проятелка на. Моя приятелка от богат род, реститутки през даюечната 1966/67 в Хасково. От Харманли и разказвсше че се връща от София, снима ли я във филм.. Тъжно е да ви пиша. Трагедии човешки. Каква вина има Алекс. Милата. От тракийски род. Пепа са много деца. Израснала в цигански квартал Харманли. Не пожелавам съдбата на милата Алекс. Пепа напусна този свят на 60 г. И остави... Алекс, бъдете живи. Баща ти може би няма вина, а жените са коварни мила. Добряк ми се вижда. Вие си знаете. Ног да ги прости Пепа и Ласкин.
  • 16 Тиа

    3 1 Отговор
    Господ да го накаже!А тия около него Райна,Ани малоумни ли са? тТова сестра ли е?
  • 17 Бастуня

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тоа Сърчаджиев е сребролюбец":

    Йоско си беше мръшляк още от млади години...и тЕ така. Помним го разбира се как се правеше на луд по онова време.Па само той ли беше.