Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 08:57 12 893 144

Популярни личности скочиха срещу Добчев заради скандалните му думи за Мария Бакалова

  • иван добчев-
  • мария бакалова-
  • скандални-
  • интервю-
  • юлияна методиева

"Интервюто на рейтингов режисьор е достатъчно скандален повод да преговорим какво е женомразството и има ли то почва у нас.", пише Юлияна Методиева

Интервю на театралния режисьор Иван Добчев, дадено за сайта "Площад Славейков", предизвика бурни обсъждания в социалните мрежи. Разговорът с Добчев е по повод главоломния успех на възпитаничката му Мария Бакалова. Бургазлийката, която получи номинация за "Златен глобус" за ролята си в "Борат 2", завършва неговия клас в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2019 г.

Добчев казва за Бакалова: "Момичето започна като студентка с някакъв определен мироглед - и с моите асистенти не успяхме за тия четири години да го променим. Като режисьор, като театрал не приемам този тип кино, което тя прави. Така че не съм я подготвил точно за това, но тя е добре подготвена, подготвена е и беше настроена да прави такъв тип актьорски акции, да има такъв тип мислене. Театърът, с който аз съм я възпитавал, го наричаме „театър на представянето“, не „на преживяването“. Това е Брехтов термин. И мисля, че тази методология е помогнала за това кино, за успеха, който има тя".

От думите на режисьора, известен още и като един от създателите на "Сфумато", става ясно, че дълго спорили с Бакалова, "това, от което се опитвахме се да я извадим, да я преместим по-нататък, е по-евтиният, по-естрадният маниер, с който тя се опитваше да интерпретира тези героини". След което Добчев добавя: "И сега го виждам в "Борат". Да, на "Борат" такъв му е натюрелът, такава му е пистата, в която стои този филм." После уточнява, че гледал част от филма, "но не го догледах".

Особено възмущение у мнозина обаче предизвикаха думите: "Не е неопитна, напротив, с тези неща много бързо се трупа опит." и "Да се слагаш - на мъже или на публиката."

За Бакалова казва и, че не му е била любимка. "Не съм очаквал друго, ръкопляскам ѝ със снизходителна усмивка."

Оценките на Добчев и най-вече тонът му на смесица от превъзходство, снизходителност и високомерно неодобрение, както и намеците за "слагането на мъже и публика" предизвикаха вълна от неодобрителни реакции.

Завист, претенции, неспособност да се зарадваш на чуждия успех, позорьорство, както и комплексарщина - бяха част от коментарите в социалните мрежи за откровенията на режисьора за неговата възпитаничка.

Известният правозащитник Юлияна Методиева пише: "Интервюто на рейтингов режисьор е достатъчно скандален повод да преговорим какво е женомразството и има ли то почва у нас."

"Вместо радост и възхита към таланта на Мария, от психиатричните бездни на Добчев се разнасят следните думи по нейн адрес за театралните ѝ изяви в миналото „Тя играеше жена, която се държи екстравагантно с тялото си и с онова, което има като еротика в своята природа“.“Помогнахме ѝ да прочете книги, които не би прочела никога“, продължава Методиева.

"Нямам представа дали "Борат" 2 е добър филм, нито дали Мария Бакалова е добра актриса. Но познавам долнопробното, евтино, жалко поведение. А и чувам мълчанието, което следва след него. Ужасно е, че това представят авторитетите пред младите студенти, това им внушават. Това е посланието. Няма да се притесняваме, скъпи приятели. Какво metoo, какви пет лева. Един мъж публично унижава една жена и всички си траят, щото, нали, лично мнение, да не си разваляме отношенията", гневно реагира Елисавета Белобрадова.

Припомняме и мнението на аниматора Тео Ушев, публикувано на 19 декември 2020 г.:

"И моите 50 стотинки по темата с Мария Бакалова и Борат. Още преди месеци написах тук, че нейната роля във филма е може би най-значителния акт, който български артист е правил някога. [..] Бакалова ми напомня на Мая Новоселска или Вяра Коларова, неоспорими таланти. Тя има едно от най-важните качество за един актьор - превъзмогва суетата. Тя "обслужва" идеята. Тя се хвърля със всички сили да брани концепцията."

___

Мария Бакалова е родена на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта.

През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев.

Участва в редица филми преди големия си дебют в „Борат 2“. Сред тях са българският „XIIa“ (2017), „Трансгресия“ – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival, „Бащата“, спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020) и др. Снимала се е и в няколко епизода на бургаския уебсериал – „Типично“.

Получава известност като изпълнителка на ролята на Тутар Сагдиев, дъщеря на измисления казахстански репортер Борат Сагдиев в псевдодокументалния комедиен филм „Борат 2“. Световна слава ѝ носи епизодът, в който тя предлага да вземе интервю в интимна обстановка от републиканския политически деец Руди Джулиани. Играта на Бакалова е високо оценена от критиците: списание IGN нарича появяването на актрисата във филма „фантастична находка“, а LA Times намира нейното изпълнение за „потресаващо“.

През ноември 2020 г. подписва договор с агенцията Creative Artists Agency, базирана в Лос Анджелис, Калифорния.

Българската актриса Мария Бакалова продължава да жъне успехи и през 2021 г.. След като спечели номинация за „Златен глобус“, влезе в списъка с основните фаворити и на Гилдията на актьорите в САЩ, Изборът на критиците и т.н., бургазлийката триумфира и със „Сателит“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михаил Ганев

    24 81 Отговор
    Кой пък се интересува от мнението на този голтак забит в з*** на географската карта.

    Коментиран от #86

  • 2 Hoxo

    93 17 Отговор
    Може да е попрекалил, но не всеки е готов на всичко за пари и слава. След като чух за сцената с превръзката, изобщо се отказах да гледам филма, пък и трейлърът не ме впечатли особено. Който харесва такъв тип филми - да ги гледа.

    Коментиран от #7

  • 3 SH BG

    93 35 Отговор
    За к'ва жена се говори тука, и за к'во metoo?...

    То на това нЯщо само името е женско...!!!

    Пошлост, мръснишко държание, наглост и безпардонност - ей т'ва е излъчването на Мария във филма, но това не може да се "играе", ако и в живота не си такъв...!!!

    Така че браво на Иван Добчев за куража да каже истината, знаейки какъв джендърски вой ще се надигне срещу него...!!!

    Браво Иване...!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Мдаа

    48 70 Отговор
    Нещастник и компексар - цял живот на субсидийки, как няма да се пени.

    Коментиран от #120

  • 5 Азамат

    79 17 Отговор
    Ако за някой е гордост точно това изпълнение,тая брутална халтурщина и простащина,значи не е много уред.Има бг актьори направили страхотни роли в холивудски продукци,а в такава полюция.А тези които са коментирали режисьора,са от парлелната реалност,та чак до "женомразтво".А това че този падквил е номиниран изобщо,говори колко са я закъсали тия джендъри.Първия Борат беше мнооого готин филм.Този,втория и мноого жалко подобие.

    Коментиран от #11

  • 6 123

    71 18 Отговор
    Щом Бакалова я пласират в медиите става въпрос за някакво извращение. Сега се рекламират полуиди0ти и извратеняци.
  • 7 На всеки му

    23 46 Отговор

    До коментар #2 от "Hoxo":

    се иска, но не всеки има възможностите. Иначе, в този случай става въпрос за най-долнопробни злоба, завист и комплексарщина.

    Коментиран от #116

  • 8 Флейтата

    37 17 Отговор
    Който свири на флейта, става за плеймейтка.
  • 9 Behemoth

    57 13 Отговор
    Човека иска високо изкуство което възпитава ....само,че хората искат простотии на собственото им ниво(ако може още по долни е идеално ,така се успокояват ,че има по зле и от тях)....ехо, Бойкооооо...четвърти мандат ..
  • 10 Идеята на Борат

    37 42 Отговор

    До коментар #3 от "SH BG":

    Ролята й е такава, може да играе най-елементарния и просташки образ, но явно играе добре. Аз също не си я представям да играе във "Война и мир", но тук се е справила добре. "Борат" още от първата си част е продукция, направена да иронизира саркастично обществени порядки, култури на поведение на различни нации и т.н. Може да е брутално просташки филм за много хора, но това е целта му, и тя е постигната. Така че тук философските разсъждения на преподавателя от НАТФИЗ ама хич не са на място! Успехът си е успех. Точка.

    Коментиран от #27, #36

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Някой

    18 38 Отговор
    Ама толкова да ми пука за Иван Добчев и Мария Бакалова, че няма накъде повече. Айде нея я дават по телевизиите, но за пича е ясно, че е известен със своята световна неизвестност.
  • 13 Ханко Брат

    68 14 Отговор
    Присъединявам се към мнението на Добчев...и защо, като се изказва мнение срещу пошлотията която ни докара до тук, веднага се реагира и се определя като ''женомразство''...? Това не мога да разбера. Тая п..кла когато изиграе Анна Каренина за ''Оскар'' тогава ще я призная, иначе филма е такава халтура, каквато само Холивуд може да произведе. Рекох и отсекох!!!!

    Коментиран от #15

  • 14 БАЙ Х@Й ‼

    21 1 Отговор
    Може ли хем да съм женомразец, хем женолюбец⁉️/ заради един преАтел питам/

    Коментиран от #33

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ей люде

    61 6 Отговор
    До там ли стигнахме, да величаем, неща като "Борат 2" !? Всичко нормално вече е ненормално и обратното, само да се правят някои на интересни ли? Гледайте "филма" ! Гледах го, стисках зъби и го гледах докрай ! Защо ли ? Човек трябва да гледа и подобни пошлости за да разбере, дали не е загубил човешкото у себе си. А дали е толкова талантлива актрисата времето и ролите които и предстоят ще покажат. Аз и желая успех. Само да не се окаже и тя поредния в групата - "Н@сран но на екран ! ".
  • 17 БАЙ Х@Й ‼

    33 5 Отговор
    Аз например се чудя "50 нюанса сиво" в категорията художествен филм ли е или филми за възрастни‼
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 АУУУУУ

    25 40 Отговор
    Тука е пълно с неуспели умиращи от завист и злоба елементи. ХУБАВОТО Е ЧЕ ОТ ТЕЗИ "ХУБАВИ ХОРА АБСОЛЮТНО... ПОВТАРЯМ НИЩО НЕ ЗАВИСИ!!! СЛАГАТ СИ ПЛЮСЧЕТА И МИНУСЧЕТА ЗА ДА ПОЛУЧАТ НЯКАКВА ИЗКРИВЕНА ВИРТУАЛНА ЗНАЧИМОСТ 🤮🤮🤮 НОО СЛЕД КАТО ИЗЛЯЗАТ ОТ ОТНОВО СА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!!! МОМИЧЕТО ПОСТИГНА НЕЩО КОЕТО ВСИЧКИ НЕЩАСТНИЦИ НИКОГА НЯМА ДА ПОСТИГНАТ!!!! ЗАПАЗЕТЕ СИ ЗЛОБАТА ЗА СЕБЕ СИ 🤬🤬🤬

    Коментиран от #24, #34, #97

  • 21 Будала

    29 5 Отговор
    Умирам от яд, че Силвестър (как само звучи по нашите ширини!) стана известен със стойностният филм рамбо първа кръв... Който разбрал, разбрал! Иначе да... Щом си известен - 'начи си успял... Ама в кое по точно? Отивам да питам златка за столицата на великобритания. За един безисзвестен ще питам! Не ме нападайте. Аз съм неуспял комплексар....

    Коментиран от #28, #29, #141

  • 22 Стефан

    21 8 Отговор
    Респект ,учителю!
  • 23 Teodoro

    32 14 Отговор
    ПРОФЕСОР ДОБЧЕВ ТОЧЕН ИСКРЕН ЧОВЕК,ДРУГОТО Е МЕРЗОСТ И ЕФТИН ПР

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Стига с тоз феминизъм

    34 14 Отговор
    Казал нещо за таз пача и веднага изкачват феминистките да кажат че това е сексистко изказване и той е женомразец
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Киноман

    29 4 Отговор

    До коментар #21 от "Будала":

    Гоуема си грешка, брато. СтанА известен с ''Роки'' и не, няма някакви кой знае колко стойностни филми. Но виж, за ''Коса'' можем да поспорим, както и за ''Кабаре''...''Ах този Джаз'' и доста други ленти, за които има какво да се каже. Само че ''Борат'' не е м/ду тях. Ъхъ!!!

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Алфа Вълкът

    12 18 Отговор
    Тоя си направи рекламата на гърба на тая патка!

    Коментиран от #35

  • 31 Някой

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Teodoro":

    Евтин може и да е, но ефтин не е със сигурност
  • 32 Така е

    13 0 Отговор

    До коментар #28 от "Киноман":

    стана известен с Роки по истинска история която е откраднал човека го осъди за 20 милиона
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 БАЙ Х@Й ‼

    21 4 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Нищо лично. Попитай колкото хора искаш "С какво помнят Шарън Стоун?" - дано схванеш !

    Коментиран от #37, #44, #52

  • 35 Лудия сеуанин

    6 6 Отговор

    До коментар #30 от "Алфа Вълкът":

    Много си прав, ама като им четеш коментарите, явно патките са доста повече. Такива само с ирония можеш да ги сложиш на мястото им...или в по-добрия случай да се намери някой паткар, че да ги изкара на паша....
  • 36 Борат 22

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "Идеята на Борат":

    Да де, ама успех в какво? Щото успеха в падението не е този успех, който бива похваляван!

    Коментиран от #38

  • 37 Лудия сеуанин

    21 10 Отговор

    До коментар #34 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Нищо лично, ама ти тая патка с Шарън Стоун ли я сравняваш....хахаха...стига бе...шегаджия си, трябва да ти се признае.

    Коментиран от #41

  • 38 Кеца

    15 17 Отговор

    До коментар #36 от "Борат 22":

    Не обиждай Добчев така. Може да е провален алкохолик, ама все пак ... Опита да го осветят прожекторите покрай мопмичето, но не му се получи. Много ниска летва е.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 само питам бе

    19 7 Отговор
    Четох, четох и не срещнах името на ни една известна личност, дето да защитава тая патка...Вие срещнахте ли някоя такава по път за работа?

    Коментиран от #42

  • 41 Димо

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Лудия сеуанин":

    Щом Шарън Стоум е патка за теб, ясен си ми. Ганьо от Струпец реши да се изцепи.

    Коментиран от #54

  • 42 Фероо

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "само питам бе":

    Елън Дедженеръс чувал си я? Хайде у лево, въко!
  • 43 Таня

    18 8 Отговор
    Гледайте БТВ в момента, точно това обсъдат наши артисти. Казва "всеки има право на мнение, но да видим къде стигна Добрева за кратко време, и къде той след 40 години". И още казаха "злобен коментар на посредствен режисьор". Няма какво да коментираме повече.

    Коментиран от #134

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МСМЯ

    15 7 Отговор
    Колко от вас са гледали представление на Добчев? Ако има трима сте за черпене! Той прави театър който може да се гледа само хора, на които се харесва сцена от ламарини , една врата през която влизат и излизат хора, които изглеждат като не себе си.Дори и Юлиан Вучков ги осмиваше.Не защитавам филма!
  • 46 Павел Пенев

    10 9 Отговор
    Тези популярни личности да скачат на въже а не срещу Добчев.
  • 47 Милена

    21 22 Отговор
    Извадка от английската преса: господин Иван Добчев, според мен, трябва да е благодарен на Мария Бакалова цял живот, че въобще българите му чуха името и разбраха, че съществува.

    Коментиран от #138

  • 48 Милена

    23 17 Отговор
    Та, разбираме ние от интервюто на Добчев, че Мария Бакалова, която е известна в цял свят и последно беше гост на Елън Дедженерис (а преди това – на всяко голямо шоу в света, докато Добчев, да ме прощавате за невежеството, ако не съм запозната, но ще направя обосновано предположение, че последно е бил на гости на роднини или приятели) играе недобра роля, в недобър филм и той не я бил подготвял за такова нещо.

    Още не мога да спра да се смея.
  • 49 Милена

    17 9 Отговор
    Мисля си: абе, тия наште великите, от високото изкуство, дето ги чуваме само като имат нещо криво за казване по нечий адрес, за някой наистина известен и талантлив; или като си намерят известна половинка от страниците на жълтите медии… те някаква секта ли са? В НАТФИЗ да не им сипват нещо във водата?
  • 50 Милена

    28 5 Отговор
    Блатечки, например, става най-популярен през месеца, в който връчват Оскарите в Холивуд. Не… за непросветената публика: НЕ защото има нещо общо с Оскарите или Холивуд, а защото продуценти с чувство за хумор го канят по предаванията им, за да разказва на публиката как на Лейди Гага ѝ е еди-къв-си задника и не става за актриса, а пà Хоакин Финикс само се криви и има поне 20 нашенски актьори, които ще изиграят Жокера като него, че и по-добре. Блатечки е онзи с потника, дето пуши. А, сети ли се! Е, той е, да. Нищо лично. Просто сме малко криви.
  • 51 Милена

    23 9 Отговор
    И най-обичам, ама най-най-обичам – някак си, пълни ми се душата, когато някой истински артиС започне през цигарен дим да ми обяснява, че истинският театър в България си остава неразбран. Че кресльовците с некоординираните движения по българските сцени са мерило. Че са мерило, мерило са, спор няма, но няма да ви кажа за какво, че ми е неудобно. А Режисьорите ни (ама, Боже, няма толкова голяма буква, с която да го изпиша това)… ехееееей, толкова са високо, че тия сульовци в Холивуд не могат да ги стигнат. И именно заради ТОВА са неразбрани, недооценени и… абе, затова са такива фушляци, а не защото са си фушляци по принцип.
    Неразбрани гении са, а не кресльовци.

    Коментиран от #77

  • 52 АУУУУУ

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ти сам си отговори... Щом знаеш Шарън Стоун, значи е известна актриса. Напиши Мария Бакалова и виж кои международни кинокритици я споменават. Айде сега напиши твоето име.... Излиза ли нещо?

    Коментиран от #57, #59

  • 53 Милена

    33 3 Отговор
    Всеки път, когато някой ме излъже да гледам българска продукция (след като прекарам поне пет минути в размисли: какво, по дяволите правя с живота си!), наблюдавам с недоумение как всички на екрана могат така синхронизирано да изглеждат като фалшиви хора. Не, нямам предвид, че играят фалшиво ролите си, те не могат да ме убедят, че са истински човешки същества. До РОЛИТЕ им дори не мога да стигна да мисля.
    В същото време, когато гледам дори по-семпли в кариерата си холивудски актьори, от някой ситком, да речем – наблюдавам как могат само с лицето си, с мимика от половин секунда да предадат толкова в ролята си, че да забравя, че гледам актьори.
    Но те са… нали – ниска топка. Нашите са – ехеееееей, класи над тях. Ама не е дорасъл светът, че да ги оцени. И аз не съм дорасла да ги оценя.

    Коментиран от #55, #121

  • 54 Лудия сеуанин

    5 7 Отговор

    До коментар #41 от "Димо":

    Виж сега, паткане...що си не пасеш патките у твойто село. Научи се най-после( то не е толкоз трудно, ама не е за паткан), че Стоун се пише с ''н'' не с ''м''. Колкото до това, че си загубил връзка с реалността ..ми не моа да ти пОмогна. Къде прочете че съм нарекъл ''патка'' Шарън Стоун...май някъде ти се късат причинно-следствените връзки.Ама така е, като си пасъл патки цял живот.
  • 55 Киноман

    15 12 Отговор

    До коментар #53 от "Милена":

    Абе, Миленчеее...май си в цикъл, та сама си говориш. Виж сега да ти кажа- момето може да е добра актриса, даже много добра, нема лошо. Само дето не изигра правилната роля...а иначе за наште млади артисти ..да , съгласен съм с тебе че са гОла вОда и кал по гърба. Все пак, това е вашето поколение. И няма как да се мерят с една Невена Коканова например..или със Стефан Данаилов...Васил Иванов и много от плеядата наши обичани артисти. Аз предпочитам да гледам филмите на Гец, на Финци или на Никола Дадов например( знаеш ли кой е тоя..едва ли) а ти си се захласвай по халтураджиите отвъд океана. Лошо нЕма...е па нЕма. Само не показвай колко си ПЦК (мисля че не е нужно да ти превеждам абревиатурата и сама ще се сетиш ...все пак...умницата на тати си сигурно). Айде, бай...и умната.

    Коментиран от #85

  • 56 Тито

    17 6 Отговор
    Заглавие "Английски кинкритици с награда за Мария Бакалова". Хайде, бе, Добчев, кажи нещо и за тях, какви некадърници са!
  • 57 Гацо Бацов

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "АУУУУУ":

    Хахахаха...че да не би срещу твоето нещо да излиза бе...малее колко заухави има тука.

    Коментиран от #62

  • 58 Борис Тошев

    18 2 Отговор
    Милена, на 100% подкрепям позицията ти!
  • 59 БАЙ Х@Й ‼

    13 2 Отговор

    До коментар #52 от "АУУУУУ":

    Вдигни малко летвата ! Черната Златка, Русата Златка, Валери Божинов... и за тях пише много в нета! А относно Шарън Стоун явно не си схванал изобщо за какво става дума !

    Коментиран от #64

  • 60 Гост

    2 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Алфа Вълкът
    30 10:08

    19.02.21 Отговор
    Тоя си направи рекламата на гърба на тая патка!
    Този е най-точния коментар от всички дотук!!!
  • 61 Раздавачите на награди

    9 4 Отговор
    Са се превъзбудили ,те такова чудо ,като Бакалова не са виждали! То и аз не бях виждал. Дано само да не е модел за други Марии,че тогава става лошо!
  • 62 АУУУУУ

    10 7 Отговор

    До коментар #57 от "Гацо Бацов":

    Нищо не излиза за МЕН, и имайки в предвид професията ми няма и да излезе..... НО АЗ СЕ РАДВАМ ЗА ТОЗИ УСПЕХ И СЪВСЕМ ИСКРЕНО Я ПОЗДРАВЯВАМ!!!! А НА ТЕБ ТИ Е ГАДНО ЧЕ ЗАЩО ТЯ ВЕЧЕ Е НЯКОЙ..... А ТИ СИ ОСТАНАТ НИКОЙ!!!

    Коментиран от #66

  • 63 Гост

    6 1 Отговор
    Ало, Белобрадова! Това, което ти наричаш "унижение", хората, разбиращи от кино го наричат критика. И го търпят всеки ден, без да мрънкотят като тебе.
  • 64 Киноман

    13 7 Отговор

    До коментар #59 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не им се впрягай на такива като тоя или на ''Милена''. Не знам колко прост може да е човек, който предпочита холивудски кинаджиии пред, да речем, такива артисти като Хиндо Касимов, бай Пано, Антон Горчев или Катя и Невена...Такива като тези двамата, са продукт на новото време, и не могат да разберат, че Холивуд са едни 5% кино, истинско кино и 95% реклама и машина за пари..Все пак, не им се сърди, толкова им е междуушния багаж, за съжаление. То затова сме и на това дередже. Все пак, както е казал народа- '' За всеки влак си има пътници ''. И Саша Барън товари яко неговия...
  • 65 МСМЯ

    16 4 Отговор
    Браво Милена!! За първи път тук чета нещо смислено и на добър език. Но, няма защо да ходим до Холивуд за видим професионализъм! Дори в турските сапунки има прекрасни артисти.Същото за руските, английските! За жалост нашите Голями са вече възрастни или вече ги няма.А повечето ни режисьори се имат за последна инстанция.Кажете ми един български филм от последните 10- 15 г. който да ви е разтърсил?
  • 66 Гацо Бацов

    12 2 Отговор

    До коментар #62 от "АУУУУУ":

    Защо, шофьор на самолет ли си или си нещо повече от другите. И от къде пък разбра че ми е гадно...напротив, радвам се на успехите на наши сънародници където и да е по света, дали ще са спортисти или музиканти, или пък обикновенни хора. Гордея се, когато в Испания ме свързват със Стоичков или в Русия с Веселин Топалов, в Италия с Гяуров или Кабаиванска. Само че на такъв успех като на тая няма как да се радвам, ако ще и 170 Оскара да вземе. В сравнение с гореизброените е много ниска летва, прекалено ниска. Но явно ти и такива като тебе не поемат за какво иде реч. Гордей се колкото искаш, твое право е, както е и мое право да се срамувам от такива като тая ''актриса''.

    Коментиран от #70

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Бивш левскар

    14 7 Отговор
    Невероятен триумф- филма е гледан от мама, тати, баба и комшийката. Самороден талант. Калоянчев и Мутафова се въртят като бургии в гробовете си. Смеем се на македонците, а пък сме в пъти по тъпи.
  • 70 АУУУУУ

    9 7 Отговор

    До коментар #66 от "Гацо Бацов":

    Явно не си ме разбрал... Професията ми няма да ме направи велик и известен. Но от позицията на проста ниска летва се радвам на всеки успех., защото знам колко много труд е нужно за да успееш. А за професията ми... 😂😂😂😂Аз също непрекъснато пътувам по цял свят (сега съм в Китай) и ми е приятно когато знаят къде е България и я свързват с известни българи. Но всички тези за които говориш са бивши. Мария Бакалова е настоящето, независимо дали се харесва на мен, теб или който и да е. ЗАТОВА Я ПОЗДРАВЯВАМ!!!

    Коментиран от #71

  • 71 Русенец

    6 1 Отговор

    До коментар #70 от "АУУУУУ":

    И Виктория Радина стана известна в чужбина, с филмите си. И с нея ли се гордееш? Известността не е мярка за гордост. Разберете го най-после!
  • 72 Милена

    21 6 Отговор
    В интервюто Добчев казва нещо много интересно.

    Казва, че ако Мария Бакалова имала по-сериозен опит, най-вероятно нямало да я изберат за Борат. Предпочели я били, защото е напориста и спонтанна. Ама, разбира се, те в продукциите за милиони долари ги избират таман такива, дето за нищо не стават, само защото са напористи.

    Нека се опитам обаче да ви преведа думите на Добчев така: Ако имаше по-сериозен опит, тоест – ако се беше задържала ОЩЕ по БГ сцените и под сянката на натфизчийте, нямаше да я изберат, да. Нямаше да я изберат и за реклама на сапун дори, защото всичкият ѝ талант щеше да бъде убит и стъпкан от нашенските „гении“ на театъра и киното, режисьори, преподаватели и всякаква подобна сбирщина величия.

    Отварям значи аз интервюто и още от секунда първа ме посреща ТОЧНО това, което очаквах да видя – фотография, тип портретна, на човек, който изглежда замислен, изморен и подут от философски размисли, държи цигара на фона на Самюъл Бекет.

    Аз едно време пушех. Пушех много. Ама много. И въпреки това си спомням, че можех да оставя цигарата за едни 4 секунди, в които да ме снимат. С цигара обаче обичах да се снимам при всяка възможност, когато пропушвах – в пуберските години, щото така изглеждах яко, обичах и да гледам строго и замислено. Разбирам го човека, искам да кажа. Бунтарско е, все едно не му пука от нищо!

    „Ние никога няма да слезем дотам да имаме стадиони с публика“, казва Добчев.

    Ама, разбира се. Аз пък никога няма да сляза до
  • 73 Милена

    16 4 Отговор
    Ама, разбира се. Аз пък никога няма да сляза дотам, че да се оставя Брад Пит да ми стане гадже!
  • 74 Darik Crew

    12 4 Отговор
    МИЛЕНА ЖЕСТОКА СИ!!! "изглежда замислен, изморен и подут от философски размисли, държи цигара на фона на Самюъл Бекет...." В ОФИСА СЕ ЗАЛИВАМЕ ОТ СМЯХ!!! МОЛИМ ТЕ, НАПИШИ ОЩЕ НЕЩО!
  • 75 Милена

    17 6 Отговор
    Здравейте Darik! Поздрави и от мен! Какво още да ви кажа! Докато учителят на Мария Бакалова се опитва да ни обясни, че тя е една такава двуизмерна в играта си, плоска, филмът е тъп, нищо, че Златен Глобус, нищо, че Оскар… че освен това тя е една такава – типична в играта си, урва, дето се показва еротично, то…… по същото време другият режисьор – Саша Барон Коен – се скъсва да я рекламира и прави всичко по силите си да отреже всички препятствия по пътя на Мария за световната сцена и кариера. Той е водещият в този филм, но нейната слава (в момента) го изпревари, защото е ново лице, интересна е и т.н. Представяте ли си, ако беше BG звезда Саша Коен, какво щеше да настане, като го изпревари една жена, че и неизвестна при това, и млада?!?!?!?!?!?! ...нахалница, какво си позволява!!!

    Коментиран от #130

  • 76 Милена

    20 5 Отговор
    Ако не се казваше Саша Коен, а Сашо Коев примерно.
    Щеше да каже, че много се радва за нея, НО…
    … и след това НО щяхме да разберем, че всъщност май въобще не се радва.
    Щеше да ни каже, че тя се слага на мъжете, е еднотипна, избива я на урварлък, щеше пак да вметне, че много се радва все пак за нея. После да продължи, че за нея се говори, че била еднотипна, а може би дори „я пробутват“, а! Да вметне нещо за високото изкуство и да каже как той, като играл еди-коя-си роля, цялата зала му ръкопляскала през 1982 г., ама вече няма такива зали, публики, сцени, пиеси, небето е друго, въздухът се е променил и само урвите успяват в тоя живот.
    Добре, че Коен е Саша, а не Сашо.

    Коментиран от #104

  • 77 Зелена

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Милена":

    Добре го докарваш на пиянски монолог на провалена актриса. А запомни ли, че "Златен глобус" се присъжда за филмово изкуство, а не за театър?
  • 78 Ваня Р

    10 5 Отговор
    Миленче, адмирации, мила! Най-после да прочета нещо смислено от интелигентен човек, иронично и със стил. Останалото е бълвоч от полуграмотни злобари.
  • 79 Мнение

    8 5 Отговор
    Това със женомразството е прекалено аз лично не го долавям , обаче критиката на режисьора към актьорите е и критика към колегата му отсреща, а това е крайно непрофесионално и той много добре го знае, кой знае кой му е платил, аз друго обяснение за подобен непрофесионализъм нямам. как не се произнесе и някой друг режисьор независимо кой е и от къде е ??? ми защото дори професионалните филмови критици, са наясно, че подобни филми не подлежат на критика, няма друг режисьор, който да седне и да се унижава, като критикува пародии, то е направо неадекватно ! моите уважения към г-н Добчев, ама тука направо се продъни, продъни се и тази г-жа, която намесва стереотипи, според мен неоснователно

    Коментиран от #83, #137

  • 80 ТОДОР

    10 5 Отговор
    Без да се включвам в дебата, искам само да ви напомня, че Мария Бакалова получи номинация и от Австралийската академия за кино и телевизия в началото на февруари. Талантът на Мария бе високо оценен и от Холивудската асоциация за чуждестранна преса.
    Сигурно и на тех се е предлагала ..., а господин Допчев!?
  • 81 Баланс

    7 2 Отговор
    Трябва да се внимава когато се надува балон... Може да се спука. И в случая с успехите на това момиче . Липсва баланса. Новините за нейните успехи почти се изравниха с новините за Ковид...
  • 82 Darik Crew

    6 2 Отговор
    МИЛЕНА ОБАДИ СЕ В ДАРИК РАДИО. РАЖИСЬОРА НИ ХАРЕСА СТИЛА ТИ И ПОИСКА ДА ПОГОВОРИТЕ, НЕЩО КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ИНТЕРВЮ.

    Коментиран от #84

  • 83 Възхищение

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Мнение":

    добре е че все пак веднъж си използвал главна буква за името на Добчев. Но имаш право на мнение, когато се научиш да започваш изречение според правописа

    Коментиран от #90

  • 84 Милена

    7 2 Отговор

    До коментар #82 от "Darik Crew":

    Благодаря ви, Дарик! Само изложих мнението си по темата, нищо повече. Благодарете на режисьора ви от мое име! Освен това офиса ми е на другия край на София, не е до вашето радио. Лека работа!
  • 85 Кирчо

    5 7 Отговор

    До коментар #55 от "Киноман":

    Ай ти цял живот един и същ филм ли ще гледаш уе ? Тия актьори дето ги изброяваш ще се снимат ли в нови филми ? И какво значи ,,правилната роля,, ? Да не се мислиш за морален пътеводител на актьорите ??? Отдавна политическите зомбита си личите отдалече смърдите през монитора чак , кой изобщо ви е виновен, че не можете да си контролирате носталгиите ? това па вашето поколение ми омръзна да слушам за него , поколение израснало в подтисничество и наложени небивали задължения, ае бегай

    Коментиран от #96, #127

  • 86 Фирма Боков Трън!

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Михаил Ганев":

    Фирма Боков Трън!
  • 87 expert

    12 11 Отговор
    "Нямам никаква представа кой е преподавателят бла-бла-обчев, а и честно казано, не ме интересува! Дано се е объркал, или нещо не е разбрал, къде точно се намира в културната и изобщо глобална карта на развитие на таланти, подкрепа на общности и насърчаване за успех! Ретроградното тесногръдие, което прозира зад сексиското му изказване заслужава феминистка и чисто човешка плесница в лицето! Слава Богу, времето му и нем подобните е към края си, не темпорално! Морално! Слава Богу, младите днес живеят спрямо други принципи и ценности! И това е добре!", е коментарът по темата на Ива Екимова.

    Коментиран от #91

  • 88 expert

    11 9 Отговор
    "Поздравления за всички номинации. Ти си толкова смела, ролята ти изисква много импровизация, а ти си се посветила изцяло на това! Хората казват, че ще спечелиш "Оскар" за този филм", отбеляза Елън Дедженеръс в ефир.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Знам бе

    1 3 Отговор

    До коментар #83 от "Възхищение":

    пиша така от бързане, зле е и дори се срамувам, но забележката ти щеше да има смисъл, ако бях единствения, а така само излагаш безсилието си

    Коментиран от #92, #93

  • 91 Новите

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "expert":

    ценности на Ива Екимова...Моля ви, пощадете децата.
  • 92 Възхищение

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Знам бе":

    Ами ти толкова можеш. Не се напъвай, че .....

    Коментиран от #95

  • 93 Възхищение

    3 3 Отговор

    До коментар #90 от "Знам бе":

    Не си единствения, но бързането не те освобождава от рефлекса за правопис. И аз бързам, но ти настояваш за авторитетно мнение.

    Коментиран от #100

  • 94 Цеко

    7 4 Отговор
    Ама разбира се, всиички световни звезди бледнеят авторитета на пред г-н Добчев. Той е морален и естетичен пример.
  • 95 Станахме

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Възхищение":

    две възхищения... Има надежда, че не всички са изгубили критериите за грамотност и изкуство
  • 96 само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #85 от "Кирчо":

    А бе, Кире..ти да не си от лятоскашните джендърасти, дето се въргаляха по жълтите павета, изядоха една гора бой и накрая се кротнахте..на такъв ми мязаш.

    Коментиран от #102

  • 97 някой

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    А защо не се замислиш, че умственния им багаж на тези хора е малко по-голям от твоя и да замълчиш. Пази си мнението за себе си.

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 нИКС

    9 12 Отговор
    Добчев малко ми прилича на някои от моите преподаватели в университета - комуняги с бай Ганьовско мислене. Такива хора никога няма да бъдат авторитетът, който самите те претендират да бъдат. И е по-добре, че подобни персони си ги къткаме в България. Такива хора нямат място на световната сцена. А всички негативно настроени спрямо Мария Бакалова, пишещи тук, и изливащи помията си по адреса на това младо и талантливо момиче, не сте много по-различни от същия този Добчев. Ама това си ни е в кръвчицата на българите - когато някой излезе от кочината, наречена България, всички останали се опитваме да го върнем обратно в нея. И имаше една история, която преди време четох, че за нас в ада има отделно място, където казана не го бранят дяволите, понеже ние вършим тяхната работа. Като не ви харесва Мария Бакалова - не гледайте продукции с нейно участие. Лесно е. Аз лично пожелавам на това дете всичкия късмет на този свят. И искрено се радвам за нея, че успя да се измъкне от блатото.

    Коментиран от #105, #106, #129

  • 100 Кирчо

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Възхищение":

    За авторитетно мнение, могат да настояват известните и достатъчно ерудирани личности, а аз съм никой, плюс това съм неграмотен
  • 101 АУУУУУ

    5 5 Отговор

    До коментар #97 от "някой":

    Гадно ти е тя успя пък ти ще си останеш един беден хейтър 🤡🤡🤡🤡😂😂😂😂
  • 102 Кирчо

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "само питам":

    нямам представа за какво говориш политиката не ми е интересна а и е на по долно стъпало от проституцията
  • 103 Мохамед

    10 6 Отговор
    Скочили срещу човека, защото казал истината за едно ку--ве, пропряващо си пътя не с качества, а с телесата си, така както е и в политиката при Герб.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Мнение

    7 3 Отговор

    До коментар #99 от "нИКС":

    Аз тия ги съжалявам, защото на младини, ,,вождовете,, са им отнели чувството за собствено мнение, те са свикнали автоматично, да се съобразяват с политическите си простотии. Едни и същи ,,всичко знаещи,, със едни и същи реплики. Не могат да понесат факта, че времето им е отминало и всичко, което им остава, е да ни пробутват носталгията си.

    Коментиран от #107, #128

  • 106 Не знам

    13 4 Отговор

    До коментар #99 от "нИКС":

    какви са били твоите преподаватели, но Добчев е последния човек, който можеш да сравниш с тях. Д0 1989 г. Добчев беше един от недолюбваните от официалната критика, именно, заради провокативното си и извън партийната "линия" мислене . Така че, по отношение на естетика и новаторство той е изпреварил много от колегите си корифеи. И защо трябва да бъде заклеймяван заради това, че отстоява личностното си и професионално убеждение. Ама вие съвсем се джендаросахте… от "свободомислие"

    Коментиран от #118

  • 107 Не ги съжалявай

    8 3 Отговор

    До коментар #105 от "Мнение":

    Личности със собствено мнение и изправен гръбнак и тогава е имало. Добчев е един от тях.

    Коментиран от #112

  • 108 ТРЕНД

    9 1 Отговор
    Ако народът смята, че Мария е най добрият продукт на нашето можене, и нашето самочувствие?? ТОГАВА КОЛКО НИСКО СМЕ ПАДНАЛИ. Дори Брад Пит да беше българин, ако имаме нормално самочувствие не би ни правило никакво впечатление. Разбира се това са медийни фишеци, и желаещи да се изкажат за да се чуе и тяхното мнение. Това ще е последната й такава роля, после ще продължи да играе рускини за 5 секунди в сериали, като черният списък.
  • 109 какво чудно

    2 1 Отговор
    Рaзбирa ce тoвa ca мeдийни фишeци, и жeлaeщи дa ce изкaжaт зa дa ce чуe и тяхнoтo именце.
  • 110 Гърнето

    6 1 Отговор
    Не знам,колко е "велика",но тук изявяващата се Милена,е права в едно.Името е важно.Та да попитам тези кинопознавачи:Ако същия буламач,беше със името Сашо Коев( добро попадение),а самият филм е едно към едно със буламача,но да липсва Саща Коен,дали изобщо щеше да прекрачи границите на България? Не "Глобуси и Оскари" а максимум две седмици в "Арена".

    Коментиран от #114

  • 111 БОХВЪХ

    9 1 Отговор
    Това ме подсеща,за един клип от "СКРИТА КАМЕРА" . Екипа закупи от нормален магазин за дамска мода две еднакви рокли. Беше уредено с един бутик,да се заснема там.Специалист-шивач,махна оригиналната марка-етикет,и постави етикет на много известен дизайнер. Момиче от екипа( играе продавач-експерт) предлага същата рокля на две 'разбирачки" от хайлайфа. Започва едно ахкане,охкане,обсъждане на кройка,тегели,направо цвилех от смях. Предлага им ,и другата рокля,но като "реплика" със оригиналния етикет,на цена пет пъти по ниска от онази"Дизайнераската".И кифлите(такива са,без извинение),поглеждат е за секунди,и с капризно присвите устни отсичат: Това тук е Класиката. Другата е нескопосана имитация"! И тук е пълно със разбирачи и разбирачки. Ако нямаше етикета"Саша Коен" щеше да има глобуси,географски карти,на Върбин ден.
  • 112 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "Не ги съжалявай":

    Така е, вярно е, но не съм визирал него, а говорех за хората с мании, които изгарят от желание, да набутват други хора в други времена, без въобще да се интересуват, дали го искат
  • 113 кой

    1 6 Отговор
    е тоз дупчеф отзаде, А?
  • 114 Значи

    4 0 Отговор

    До коментар #110 от "Гърнето":

    примерът на БОХВЪХ (111) е напълно подходящ за сравнение. Филмчето е "марково". Произведено за кифли (всякакви)
  • 115 Та аз

    5 0 Отговор
    като прочетох дописката, не разбрах съвсем КОИ са популярните личности, скочили срещу Добчев, заради "скандалните" му думи, освен инициаторката Юлияна Методиева и Елисавета Белобрадова ( ?). А Тео Ушев само толерантно отбелязва успехът на Мария по симпатията на минал през цедката на "великата" киноиндустрия

    Коментиран от #119

  • 116 Hoxo

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "На всеки му":

    Далеч си от истината, не на всеки му се иска, особено в такава простотия...
  • 117 Щ+Щ

    6 2 Отговор
    Живеем във времена на въпиюща посредственост и е нормално дебилите да се възмущават на професора....все пак той ги е изкарал извън зоната им на комфорт.

    Коментиран от #123

  • 118 Лила

    5 4 Отговор

    До коментар #106 от "Не знам":

    Точно обратно. Добччев беше лакей на комунистите. Нали се сещаш, че няма как тъакъв некадърник да го направят режисьор. За това след 1990 г. тотално потъна в алкохолен дилириъм плюс творчека посредственост.
  • 119 Кирак

    4 2 Отговор

    До коментар #115 от "Та аз":

    Ми да ти кажа кои. Всички имена от сериала "Връзки" застанаха зад Добрева, плюс още няколко от студиото. А Михаил Билалов направо каза, че не отива на човек, изпаднал от десетилетия в творчески ступор, меко казано, да дава оценка на някой много по-успял от него.

    Коментиран от #122

  • 120 познаваш ли го лично

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мдаа":

    ...или избиваш своите комплекси тук?!?:)))
  • 121 не си..

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Милена":

    ...не си,а го правиш!?!:))Много е модерно през последните години,ей така леко,лекичко да финтираме всичко и всички,напред с лозунга за "съвършената простота"!Ако не беше тъжно,щеше да е наистина смешно!А за пътят,по който всички се пързаляме надолу,препятствията и завоите служат само за намаляне на скоростта,не и за обръщане на посоката!
  • 122 Та аз

    2 2 Отговор

    До коментар #119 от "Кирак":

    не говоря за някоя си Добрева(?), а имената от сериала "Връзки", с какво ли са значими и кога се превърнаха в авторитети, че да дават оценки. Що се отнася до Билалов, ще спестя коментар за "бляскавата" му кариера.
    И защо никой от "скочилите" не си помисли за разочарованието на преподавателя Добчев, който признава, че студентката му е била дърво от което не е успял да направи свирката, която си е представял... Говоря за инструмент, а не за "свирка", която е в ума на повечето настръхнали защитници.
  • 123 Нямаш

    3 0 Отговор

    До коментар #117 от "Щ+Щ":

    представа колко си ТОЧЕН в тази оценка. Посредствеността отдавна не само се толерира, тя се прокламира. Така се извършва тихата ПОДМЯНА на постиженията на цивилизацията и авторитетите, които трябва да налагат критерии и стандарти. Помисли, колко от световните рицари на изкуството бяха окепазени с разни компромати. Само един пример - Пласидо Доминго...
  • 124 дедо

    4 1 Отговор
    тая муха случайно е цопнала в отвратителното нещо и мисли че е станала актриса а режисьора е добър и успешен
  • 125 Ннн

    3 0 Отговор
    Богат??? Не, благодаря!!!
  • 126 Ннн

    4 1 Отговор
    Борат??? Не, благодаря?!!
  • 127 Архитектор

    2 0 Отговор

    До коментар #85 от "Кирчо":

    Вярно е, тогава такива нафукани неграмотници е нямало Ти сигурен ли си , че си навършил 13 години?
  • 128 Архитектор

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "Мнение":

    Ооо, не ги съжаляваш, тези, които ти пробутват "носталгиите си" и "политическите си простотии". , Те просто не са удобни и приятни, защото усещаш, че са единствените, които разбират кой какво в действителност представлява, не понасят и разпознават прикритата зад шаренииката на измисленото "модерно" и "съвременно" некадърност и доморасла простащина и са способни на непредвзета и убийствена оценка. Страшничко си е, нали?
  • 129 Архитектор

    3 0 Отговор

    До коментар #99 от "нИКС":

    Какъв експерт ! Не е вярно, че е Никс, повече е ! Как бързо и безцеремонно лиши разни презрени преподаватели от авторитета им, изрита ги от световната сцена и ги разобличи, като злокобни комунисти, точно, както в най добрите примери на лова на вещици, когато някой не те оцени по достойнство , го хвърляш на кладата. Има, долавя се някакъв комплекс на малоценност, озлобление към преподавателите въобще, може би ментален проблем? Жалко !
  • 130 Архитектор

    8 4 Отговор

    До коментар #75 от "Милена":

    Какъв " Оскар", какъв "Златен глобус", каква световна сцена, какви златни пантофки в Холивуд ?Успокойте се, моля ! Играта свърши с нищо не задължаващи номинации, които трябваше да привлекат повече внимание към филмът, в който случайно и между другото участва, като една от екзотичните второстепенни роли неизвестна българка. Точно заради обидната екзотика, привличаща преситените и със закърнели нервни окончания масови западни зрители, носители на правилни евроатлантически ценности.беше и този ажиотаж за ново, тъмно, балканско, а може би и малко руско. Филмите на Коен , в този стил за преситени и закърнели от екшъни зрители са "провокиращи"вулгарни имитации на филмите на Чаплин и нелепи клишета за национални и социални характеристики и обобщения за мало културни и непретенциозни масови простаци, които са готови да се присмиват на всичко, което не разбират. Но да се върнем на истинската причина - да се осмеят и злепоставят Тръмп и Джулиани предизборно. Затова и този шум и реклама, но всичко свърши. Мавърът си свърши работата, мавърът може да си ходи. А нашата велика актриса беше употребена, по холивудски

    Коментиран от #144

  • 131 юначен страх

    4 1 Отговор
    Лошо ли е , ако човек има мнение ? Лошо ли е , ако го каже публично ? Лошо ли е , ако не е масовото или халтураджийско ?
  • 132 вЪлна или вълнА

    1 0 Отговор
    А тези , които го наричат СЕКСИСТ и ЖЕНОМРАЗЕЦ , защо не коментира т думите на Борисом за ПКПотка ? Това двоен стансарт ли е или да хванеш вълната ?
  • 133 Драма

    2 4 Отговор
    Факт е, че тази българка бива номинирана за доста награди, които са символ на престиж в цял свят и до които много доказани български актьори не са имали достъп досега, което само по себе си е УСПЕХ. Всичко друго е упражнение за известност на чужд гръб и избиване на комплекси. Коментарът на учителят ѝ щях да го приема за релевантен ако това беше 32-рият филм на Бакалова, в който тя играе в различни роли, но образът е един и същ. Някакси е неуместно да се коментира по този начин, когато не става на въпрос за личен живот, а за роля във филм. В чисто човешки план, толкова злоба срещу пробив, какъвто досега не сме имали не говори добре за манталитета на нацията.
  • 134 радул

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Таня":

    Таня, за коя Добрева говориш......
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 М Копралева

    6 2 Отговор
    Здравейте.
    Искам да хвърля малко светлина върху “продънилия“ ,се според Милена, господин Добчев. Изключителен режисьор, краен и смел. Режисьор от европейски мащаб, високо ценен във Франция. Не мисля, че си давате сметка за кого сипете нелепици, че може би някой му е платил и т.н. Поздравявам го за точната диагноза.

    Що се отнася до явления като “Борат„ световнатата тенденция е на драстично снижаване на мейнстрийма във всички изкуства, не само в киното. Все по некачествени произведения се налагат агресивно на масовия вкус.
    Ако това беше велик филм, цялата тази рекламна плява щеше да е излишна, както се е случвало не веднъж с “Пепел и диамант„ и Вайда, с „Коса“и Милош Форман, с всички филми на Кешловски. Дори като дебютанти, тези колоси на световното кино са интервюирани много малко. Не ви ли прави впечатление колко силово се натрапва точно посредсдвения “Борат„?
    И най много ме отвращава подигравката с името на цяла една държава, сякаш този кафяв хумор е рожба на вкоренения страх от Русия и всичко руско, просто на никой не му е стискало да употреби голямото име, което се крие зад малкото.
    На фона на всичката тази политика, намесена в избори, изцяло родствени на изкуството и творческия процес, „Борат„ е много удобен и лесен за употреба продукт и вече го употребяват.
    Ако в хода на такава симбиоза нашето момиче извлече всички възможни дивиденти добре, но не бичувайте някой, защото не нарича това талант, по скоро е изключителен късмет.
    Нека да напо
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 РОКО

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Будала":

    С ирония ли го казваш? Според мен само в Първа кръв имаше що-годе актьорска игра - в другите само стрелба
  • 142 Кински

    0 0 Отговор
    A ако се легне някоя с тебе любимка ли ти става .явно всичко опира до това.
  • 143 Кочо

    3 0 Отговор
    Ами, ако преподавателят все пак е прав?За мен е прав по три причини - на същото мнение съм, това не може да се изиграе, а идва отвътре и той си познава стоката много добре за тези 4години. Колкото и да крещят еманципатките.
  • 144 Невский

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Архитектор":

    е един от най-добрите сериали, които съм гледал.