Last news in Fakti

3 Март, 2021 14:11 3 388 6

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил - подарък от Брад, за 11,6 млн. (СНИМКА)

  • анджелина джоли-
  • брад пит-
  • подарък-
  • картина-
  • търг-
  • уинстън чърчил

През 2011 г. Брад Пит подарява картината на тогавашната си съпруга

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил - подарък от Брад, за 11,6 млн. (СНИМКА) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Картината „Минарето на джамията Кутубия“, нарисувана от бившия британски премиер Уинстън Чърчил и предложена на търг от американската актриса Анджелина Джоли, намери купувач за 11,6 милиона долара, предадоха информационните агенции, цитирани от БНР и БТА.

Наддаванията бяха организирани в Лондон от аукционната къща „Кристис“. Предварителната оценка на платното възлизаше на 2,1 - 3,5 милиона долара. Заплатената от анонимен колекционер сума постави рекорд за творба на Чърчил.

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил - подарък от Брад, за 11,6 млн. (СНИМКА)


По време на лондонския търг беше реализирана още една негова творба - „Сцена в Маракеш“, която смени собственика си срещу 2,7 милиона долара. Сумата надвиши четирикратно първоначалната ѝ оценка.

Платното „Минарето на джамията Кутубия“ е било подарено от Чърчил на президента на САЩ Рузвелт. На творбата е изобразена внушителната джамия от ХII век в град Маракеш, като на фона се виждат Атласките планини. Това е единственото платно, нарисувано от британския лидер по време на Втората световна война. То е било сътворено след конференцията в Казабланка, когато Чърчил и Рузвелт се договарят да нанесат поражение на нацистка Германия. Тогава двамата държавници посещават и Маракеш, като Чърчил запознава американския президент с красотите на града. Британецът му подарява картината с джамията за спомен.

Анджелина Джоли продаде картина на Чърчил - подарък от Брад, за 11,6 млн. (СНИМКА)

Впоследствие тя е продадена от сина на Рузвелт след кончината на президента през 1945 година. Картината преминава през ръцете на няколко собственици, докато през 2011 г. Брад Пит я купува на Анджелина Джоли. Звездната двойка се раздели през 2016 г., а разводът им бе обявен през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 романтик

    7 0 Отговор
    госпожо Андреева откакто прочетох статията ви за дълбокото гърло , немога да спра да си мисля за вас

    Коментиран от #3

  • 3 Камагра

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "романтик":

    Карат ги заедно с Венелина да пишат глупости, явно някой от редакцията на Факти смята че трябва да публикуват такъв тип статии но Ганя по принцип си е перверт така че такива статии са вредни за българина
  • 4 ДОЛНИЩА

    5 0 Отговор
    ДА РАЗБРАХМЕ КОЛКО Е ПРОСТА ЖОЛИ , МИ ДАЙТЕ И ЖУЛИАНА ГАНИ - ПАК БИЛА БЕЗ ГАЩИ !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.