Last news in Fakti

26 Декември, 2012 14:57 2 175 4

Йосиф Сърчаджиев търси дом за Карамел и Готин

  • йосиф сърчаджиев-
  • инсулт-
  • куче-
  • котка-
  • "четири лапи"

Легендарният актьор Йосъф Сърчаджиев се снима в новата фотосесия на инициативата "Вземи ме вкъщи", съобщиха от фондация „Четири лапи“, която вече трета година намира осиновители за бездомни животни

В личната история на Йосиф Сърчаджиев винаги е имало животни - кучета и котки, змия и маймуна, коне. Днес част от всекидневието му са грижите за две миниатюрни кученца и безчет селски котки. Мечтата му е за голямо дворно куче, но осъзнатата отговорност и несекващите му професионални ангажименти отлагат сбъдването й.

И докато работата му като режисьор и актьор все го „дърпа“ от любимото село към София, Йосиф реши да помогне на фондация „Четири лапи“ като се снима с две бездомни животни, които търсят любящи и всеотдайни стопани чрез осиновителската кампания „Вземи ме вкъщи“.

Малко преди да падне първият сняг за тази зима, Йосиф се запозна с нови приятели – котарака Готин и кучето Карамел. Доверието и споделените симпатии възникнаха незабавно – енергичният Карамел се отпусна и успокои, а любвеобилният Готин се порадва на ласки и реши, че скутът на Йоско е най-доброто място за следобеден сън.

Вероятно и общата съдба сближи героите на фотосесията – и тримата познават отблизо трудностите, жестокостта, болката. Изоставеният Карамел е скитал сам месеци наред по улиците на столичен квартал, бит и напъждан от кучета и хора. Рижият чаровник Готин е жертва на травма с тежки поражения – счупен гръбнак и пълна неспособност да владее задната част на тялото си – да усеща, да се движи и да контролира отделянето. Актьорът пък от няколко години се учи да живее с последиците от преживения тежък мозъчен инсулт.

Сигурно е вярно, че житейските драми разкриват истинските черти на характера. След тежката болест, която победи, днес Йосиф Сърчаджиев е мъдър и спокоен, съпреживяващ и внимателен. Готин е почти напълно възстановен и все така трогателно любвеобилен и доверчив, а Карамел е още по-зажаднял за внимание и сигурност.

Трогателните кадри на Йосиф и бездомниците предизвикват разнообразни емоции – споделена нежност с едричкия мил Карамел, закачлива радост с глезения Готин. Екипът на „Вземи ме вкъщи“ е убеден, че никой няма да остане безразличен към искрената любов и взаимното обожание, намерили отражение в снимките. И че точно по време на светлите празници и в началото на новата година мнозина ще поискат да споделят дома и сърцето си с животно в беда.

Фотосесията на Йосиф Сърчаджиев за „Вземи ме вкъщи“ е дело на фотографа Пламена Коева от ResizeStudio с помощта на гримьорката Силвия Стойчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хана

    0 0 Отговор
    Браво, искам да го гледам!
  • 2 Бау Ям Мяу

    0 0 Отговор
    Има един китайски рестурант дето ше ги земе
  • 3 Росен Недялков

    0 0 Отговор
    Имам куче на име Рая. Преди около година и половина я прибрах от улицата. Ако знаете само, колко любов ми дарява това животно! Опитайте и Вие.
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Спасете животните от еврейски ръце! Особено котарака - те мразят котките, защото не са полезни като кучетата. Ядат ги живи по талмуд, обичат ги почити като българско месо.