Last news in Fakti

4 Януари, 2013 13:05 3 025 0

Идват тримата тенори на поп музиката

  • ал бано-
  • тото кутуньо-
  • умберто тоци-
  • концерт

Легендите на италианската поп музика Ал Бано, Тото Кутуньо и Умберто Тоци ще излязат за пръв път да пеят заедно на една сцена. Това ще се случи в София, в зала 1 на НДК, на 16 април 2013 г., съобщиха организаторите на събитието - музикална компания "Жокер медиа".

Носителите на множество награди от прочутия фестивал в Сан Ремо ще си партнират със Софийската филхармония под диригентството на Алтерицио Паолети. Програмата включва специална селекция от шлагерите на тримата, както и най-популярните им парчета, изпълнени в дуети или трио.

Билетите за концерта са на цени от 30 до 200 лева.

И тримата известни певци поотделно са гастролирали в България, но събирането им пред микрофона е събитие от европейски и световен мащаб. Проявата е реализация на отдавнашната идея на Ал Бано да обедини трима виртуозни тенори на поп музиката, които да представят италианската песен по света.

Първоначално той предложи проекта на други двама големи - Масимо Раниери и Джани Моранди. Въпреки ангажиментите си като театрален и филмов актьор, първият веднага откликна и се появи заедно с Ал Бано в италиански музикални тв програми. Според Раниери, Джани Моранди бил този, който не давал окончателен отговор и все отлагал.

Така формацията на тримата тенори на италианския поп придоби друг, но все така звезден състав. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА