29 Март, 2021 12:16 3 459 6

Ново важно признание за Еди Мърфи

  • еди мърфи-
  • актьор-
  • признание-
  • награда-
  • зала на славата

Преди Мърфи с този приз са отличавани Опра Уинфри, Стиви Уондър, Спайк Лий, Рей Чарлз и Сидни Поатие

Ново важно признание за Еди Мърфи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьорът Еди Мърфи беше въведен в Залата на славата на наградите "Имидж" на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP) на церемония, почела цветнокожи спортисти и известни личности, съобщи Асошиейтед прес, цитира БТА.

Призът му беше връчен от дългогодишния му приятел Арсенио Хол, с когото си партнират и във филма "Завръщане в Америка 2". "Правя филми вече 40 години. Ето това трябва да се почете и да бъде въведено в залата на славата. Благодаря ви, много съм развълнуван", каза Мърфи.

С въвеждането в Залата на славата на наградите се отличават хора, смятани за пионери в своята област и които влияят на поколения в професията си. Преди Мърфи с приза са отличавани Опра Уинфри, Стиви Уондър, Спайк Лий, Рей Чарлз и Сидни Поатие.

Церемонията беше излъчена виртуално по тв канала БЕТ, както и по CBS, MTV, VH1, LOGO. Водещ на шоуто за осма поредна година беше комикът Антъни Андерсън.

Покойният актьор Чадуик Боузман спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса", която бе връчена на съпругата му. ЛеБрон Джеймс получи наградата на президента за дейността си в обществена полза.

Спортистът благодари на асоциацията за високата оценка на усилията и работата му извън баскетболното игрище. Звездата на "Лос Анджелис Лейкърс" бе почетен за дейността на неговата фондация "ЛеБрон Джеймс фемили", за образователната инициатива "I promise school" и за създадената миналата година коалиция на чернокожи спортисти и артисти "More than Vote", посветена на образованието и защитата на чернокожите избиратели.

Джеймс влезе и в шоубизнеса с компанията "СпрингХил", в която са обединени спортната "Uninterupted", продуцентската "СпрингХил ентъртейнмънт" и консултанската "Робот кампъни".

Диджей Ди-Найс стана шоумен на годината в конкуренцията на Реджина Кинг, Тайлър Пери, Вайола Дейвис и Тревър Ноа. Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама връчи на Стейси Ейбрамс даваната за първи път награда за въздействие за социална справедливост.

Ейбрамс бе почетена за политическата ѝ дейност и работа за правата на избирателите в щата Джорджия. Вайола Дейвис беше отличена с приз за най-добра актриса за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса" и в тв сериала "Как да ни се размине за убийство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз да питам

    7 0 Отговор
    Абе тия колко Зали на Славата имат бе? Като гледам как ги разкарват като циркови мечки от зала в зала, баят ше да са!!!
  • 2 Верно ли,либерасти?!

    9 0 Отговор
    Ама ако имаше"Академия",която да раздава награди само на бели хора щеше да се счита за расизъм,нал тъй?!
  • 3 Smooth Jazz

    7 0 Отговор
    "Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите" - това си е чиста расова дискриминация! Я си представете асоцияция за подпомагане на бледоликите? Как ви се струва? Защо за цветнокожите никой не казва нищо, а ако беше за бледоликите щеше да има вой до небесата.
  • 4 Питайте Бойко

    2 0 Отговор
    Прочел "Винету" до половината,разбрал че индианците са червенокожи и спрял.Е това ако не е расизъм..
  • 5 Фери

    0 0 Отговор
    Обичам само съветски и руски филми
  • 6 Странна снимка

    0 0 Отговор
    Наистина странна