Last news in Fakti

30 Март, 2021 16:39 2 049 6

България под номер 13 във втория полуфинал на Евровизия

  • виктория-
  • евровизия-
  • евровизия 2021-
  • полуфинали

Българската представителка получи една от най-добрите стартови позиции в шоуто

България ще се представи във втория полуфинал на международния песенен конкурс "Евровизия 2021" на 20 май, съобщиха организаторите на фестивала.

Виктория, която представя България с песента "Growing Up is Getting Old", ще излезе на сцената тринадесета поред.

Българската представителка получи една от най-добрите стартови позиции в шоуто и ще има възможност да изпълни песента си „Growing Up is Getting Old” пред близо 200 милиона зрители от цял свят, посочват организаторите.

България под номер 13 във втория полуфинал на Евровизия

Тя ще се конкурира на полуфинала с представителите на Сан Марино, Естония, Гърция, Чехия, Австрия, Полша, Молдова, Исландия, Сърбия, Грузия, Албания, Португалия, Финландия, Латвия, Швейцария, Дания.

Зрителите в България няма да могат да подкрепят българската песен, но всички българи, които живеят в Испания, Франция, Великобритания, Гърция, Швейцария, Дания, Сърбия, Финландия, Австрия, Португалия, Чехия, Полша, Албания, Естония, Грузия, Исландия, Латвия и Молдова ще могат да гласуват за Виктория.

Във втория полуфинал на Евровизия 2021 ще вземат участие общо 17 песни.

Финалът е на 22 май. В него участват по десет песни от двата полуфинала. Конкурсът "Евровизия 2021" се провежда от 18 до 22 май в Ротердам.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тикволандия

    4 7 Отговор
    Ние (тикволандците) сме свикнали винаги да сме последни , така че пожлавам на това девойче да отпадне на следващия кръг .
  • 3 МЕЛОДИЯ НА ГОДИНАТА

    2 4 Отговор
    ЩЕ Е ТОТАЛЕН УСПЕХ АКО СМЕ ПОСЛЕДНИ В КЛАСАЦИЯТА😂НО КАКТО КАЗВА ЕДИН СТАВАМЕ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!!!
  • 4 нашия

    3 0 Отговор
    това което НЯКОЙ е избрал да го представи като НАШ избор без да сме го избирали /този НЯКОЙ и песента/ няма как да НИ представя....
  • 5 Сульо

    1 0 Отговор
    чунйим някой му дреме за Евроreйвизията и за това въобще имаме ли или не номер в нея. Беше сериозно събитие преди 30 г, преди трайно reйовeтe да се наместят в нея...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.