8 Април, 2021 09:45 2 884 2

Място Nº1 в Сатиричния театър носи името на Татяна Лолова (СНИМКИ)

  • татяна лолова-
  • седалка-
  • театър-
  • актриса-
  • сатиричен театър-
  • калин сърменов-
  • почести

Калин Сърменов лично закова табелката с името на комедийната актриса

Директорът на Сатиричния театър - Калин Сърменов закова лично табелката с името на великата актриса Татяна Лолова на кресло номер 1 в голямата зала на театъра. Под нестихващите овации на трупата на Сатирата и на семейството на Лолова, Сърменов се разчувства и заяви, че ще направи всичко по силите си легендите на театъра, които вече не са сред нас да бъдат запомнени, пише Монитор.

Място Nº1 в Сатиричния театър носи името на Татяна Лолова (СНИМКИ)

„Много е важно за нашето общество да се развиваме и такива хора като Татяна Лолова да бъдат пример, а не да останат някъде във времето и един ден да ни питат коя е тя или кой е Калата. Затова направихме тези кресла с имената им. Искаме да дадем пример в нашата малка държава. За да вървим напред. Иначе без минало, няма да имаме и бъдеще. Не всичко започва и свършва с нас. Няма как. Пък и не сме толкова талантливи. Те бяха изключителни. Това са енергийни взривове. Затова ми се иска хората да продължим да ги пазим и да ги развиваме, те да бъдат пътеводната ни светлина “.

С усмивки, но и с много тъга плътно до семейството на Татяна изслуша думите на Сърменов, след което снахата на Лолова Нели Светославова постави на стола букет с любимите цветя на актрисата - лалета, а след това благодари за инициативата на Сатирата, чрез която ще запазят жива паметта както на Лолова, така и на колегите ѝ от "звездния отбор".

Място Nº1 в Сатиричния театър носи името на Татяна Лолова (СНИМКИ)

От сцената голямата Таня бе "изпратена" с аплодисменти от трупата на театъра, който спряха репетиции, само за да почетат паметта на Лолова. Светославова пожела на актьорите да бъдат здрави, а за покойната си свекърва заяви: „Тя беше човек, който направи много за духа на българина. Да бъде в паметта и в сърцата ни. Нейният ред в театъра беше девети. Първите места са за всички, които са работили с нея, които са вървели ръка за ръка, на които сме се радвали, които са ни издигали духовно и са ни правили по-човеци".

Синът на Татяна - Сава и внучетата ѝ на тръгване се спряха пред мониторите в Сатирата, където се излъчваха някой от най-запомнящите се роли на великата актриса.

Място Nº1 в Сатиричния театър носи името на Татяна Лолова (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пучо Капучо

    4 0 Отговор
    Така трябва, похвално. И това е най-малкото за великата Татяна Лолова. Само да не беше заковавал табелката Калин Сърменов, 'ич го не харесвам тоа пъпеш.
  • 2 БАН

    4 1 Отговор
    А на Стоянка Мутафова кой номер ще закове тоя?