Last news in Fakti

22 Април, 2021 10:45 2 939 0

Почина автор на големи хитове на Бони Тайлър и Селин Дион (ВИДЕО)

  • бони тайлър-
  • селин дион-
  • композитор-
  • почина

Големият композитор Джим Стайнман е издъхнал заради бъбречна недостатъчност

Композиторът Джим Стайнман, написал дебютния албум "Вat Out Of Hell" на Meat Loaf и хитове на Бони Тайлър и Селин Дион, почина на 73 години.

Причината за смъртта е бъбречна недостатъчност, каза брат му Бил Стайнман. Композиторът е издъхнал близо до дома си в Ричфийлд, щата Кънектикът.

Джим Стайнман влиза в Залата на славата на композиторите през 2012 г. Той печели награда "Грами" за албум на годината през 1997 г. като продуцент на песни от албума "Falling Into You" на Селин Дион.

Албумът на Meat Loaf "Bat Out of Hell" от 1977 г. , на който той пише музиката, е един от най-добре продаваните за всички времена. Той е 14 пъти платинен в САЩ, което означава, че от него там са продадени повече от 14 милиона броя. Стайнман пише и музиката за албума "Bat Out of Hell II: Back into Hell" от 1993 г. на Meat Loaf, пише БТА. Той работи и по "Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose" от 2006 г. Композира също рок мюзикъла "Bat Out of Hell: The Musical".

Стайнман е композиторът на хита "Total Eclipse of the Heart" на Бони Тайлър от 1983 г., който ѝ носи номинация за награда "Грами".

"Няма друг композитор като него", казва просълзен Meat Loaf при въвеждането Стайнман в Залата на славата на композиторите. "Никога не мога да му се отблагодаря. Той толкова ми повлия, всъщност той е човекът, повлиял ми най-много през живота ми. Толкова много съм научил от него, че никога няма да мога да му се отблагодаря".

Meat Loaf и Стайнман работят заедно и по албума "Braver Than We Are" от 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА