Last news in Fakti

23 Април, 2021 11:16 18 864 4

Сбогувахме се с българската Мерилин Монро

  • силвия въргова-
  • актриса-
  • мерилин монро-
  • почина

Вчера е било погребението на актрисата

Сбогувахме се с българската Мерилин Монро - 1
Снимка: БГНЕС

От този свят си е отишла актрисата Силвия Въргова, съобщи БНР. Вчера се е провело погребението на звездата от 90-те. "Последва голямата си студентска любов в Небесния театър", написа Теменужка Коларова във Фейсбук.

Силвия Въргова е наричана българската Мерлин Монро и е позната в ролята на американката в "Господин за един ден", от "Вагнер" на Андрей Слабаков и "1952: Иван и Александра" на Иван Ничев.

Завършила е столичната 118-а гимназия, където са учили и колегите ѝ Христо Шопов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков.

Силвия Въргова е една от малкото родни актриси, пожънали успех и на международна сцена. През лятото на 2000-та година тя представи на най-престижния театрален фестивал в света - в Единбург, своя моноспектакъл "Медея XXI век". Там толкова я харесали, че веднага я поканили да гостува и през следващата година. Покана за 2001 г. имаше и от Лондон - отново за същия спектакъл.

"Българската Мерилин" преди години живееше в столичния квартал "Дружба" - в красив артистичен апартамент без врати и огромна библиотека. Едната лавица бе само с детски книжки. "Обожавам приказките. Любимата ми е "Снежанка". Много обичам да ми разказват приказки. Но няма кой. Искам да намеря мъж, който да ми разказва приказки. Но и да ги осъществява. А най-много мечтая да имам дете", споделя в интервю от онези времена актрисата.

Поклон пред паметта ѝ!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 др Гей Билтс

    18 4 Отговор
    Не я познавах, да почива в мир. Ако все още не са я записали за жертва на Ковида, да побързат докато раздават пари от Европа.

    Коментиран от #3

  • 3 VWandMercedes

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Троле не те ли е срам и тук да се из...ересш
  • 4 цербер

    5 0 Отговор
    Лека й пръст на жената,да почива в мир!