23 Април, 2021 13:43 1 836 0

Тази ЖП гара ще приюти раздаването на Оскарите

  • union station-
  • юниън стейшън-
  • лос анджелис-
  • награди оскар-
  • награди-
  • оскари-
  • церемония-
  • филмови награди-
  • снимачна площадка-
  • историческа сграда-
  • жп гара

Сградата неведнъж е снимана в холивудски продукции

Тази ЖП гара ще приюти раздаването на Оскарите - 1
Снимка: shutterstock

Изумителната смесица от архитектурни стилове на Джон Паркинсън и сина му Доналд Паркинсън е популярно място за снимки на филмови продукции. Откакто сградата е завършена през 1939 г., тя е в поддържащи роли на продукции от "Блейд Рънър" до "Черният рицар: Възраждане".

"От визуална гледна точка това е невероятно място, страхотна препратка към стария Холивуд", казва мениджърът Джей Джей Ливайн. "Много ми харесва, че Оскарите отиват там".

Юниън стейшън се появява в реклами на автомобили, риалити предавания и съдебни сериали (там е заснет "Военни престъпления: Лос Анджелис"). С високите си тавани, подовете с испанска мозайка и бронзовите полилеи, зданието блести в киното, независимо дали е в ролята на жп гара, банка, полицейски участък, клуб или летище.

Тази ЖП гара ще приюти раздаването на Оскарите
Снимка: shutterstock

"По коридорите и основното фоайе са преминавали престъпници ("Бъгси"), наркодилъри ("Убийството на Майк"), политически демонстранти ("Каквито бяхме"), мънкини ("Под дъгата") и дори извънземно, дегизирано като кондуктор ("Видове")", отбелязва режисьорът Том Андерсън в документалния си филм от 2003 г. "Лос Анджелис играе себе си".

Но постройката не винаги "играе себе си". В "Блейд рънър" е полицейски участък, а в "Резервни убийци" е международното летище на Лос Анджелис. В "Пърл Харбър" е жп гарата на Ню Йорк, съдебна зала в "Черният рицар: Възраждане", банков офис в продукцията "Хвани ме, ако можеш".

Тази ЖП гара ще приюти раздаването на Оскарите
Снимка: shutterstock

Неотдавна в нея приключи осемгодишен ремонт за малко над четири милиона долара, така че ще посрещне в най-добрия си вид звездите на церемонията по връчването на престижните отличия и зрителите от цял свят в неделя.

Наградното шоу на Академията за кинематографично изкуство и наука се е местило няколко пъти в 93-годишната си история. Първата церемония - банкет за 270 гости, се е състояла в хотел "Холивуд Рузвелт" през 1929 г. След това се мести в хотелите "Амбасадор Билтмор". Провеждана е в Китайския театър, в "Шрайн сивик одиториъм", в театъра на Академията на Мелроуз авеню, а от 2002 г. в театър "Долби" (бивш "Кодак") в Холивуд.

"Продуцентите бяха ясни, че искат да направят шоуто по различен начин и търсят алтернативни места", каза дизайнерът на продукцията на 93-ата церемония за наградите "Оскар" Дейвид Рокуел. "Затова потърсихме начини да пресъздадем елегантността на ранните Оскари".

Тази ЖП гара ще приюти раздаването на Оскарите
Снимка: shutterstock

Някои от елементите на шоуто ще са в "Долби", но основните събития - от червения килим до церемонията, ще са в Юниън стейшън.

Продуцентите на шоуто ще използват естествената светлина от огромните прозорци в основната зала, преди слънцето да залезе по време на церемонията. Ще има и допълнително изкуствено осветление на масите за гостите, които ще са едва 170 в основната зала, според санитарно-хигиенния протокол заради Covid-19. В "Долби тиътър" има 3400 места.

"Целта не е да направим спектакъл, а да разкажем история", каза Рокуел. Постоянният рефрен на ангажираните с шоуто тази година е, че то ще прилича повече на филм, отколкото на телевизионно шоу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА