Last news in Fakti

25 Април, 2021 15:36 5 261 6

Барбара Стрейзънд на 79

  • барбара стрейзънд-
  • 79 години-
  • звезда-
  • актриса-
  • певица-
  • рожден ден

Пепеляшката от Бруклин, която се превърна в холивудска икона

Барбара Стрейзънд на 79 - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

С феноменалния си глас и интересната си външност Барбара Стрейзънд прави шеметна кариера, за каквато дори не си е мечтала. Тя е една от 14-те знаменитости с награди в музиката, киното и театъра.

Родена е в Бруклин, Ню Йорк, на 24 април 1942 година. Нейният баща , Еманюъл, умира, когато тя е само на 15 месеца. Майка ѝ, Даяна, не я окуражава да развива кариера в шоубизнеса, убедена, че Барбара не е достатъчно атрактивна.

Барбара Стрейзънд на 79
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Първият ѝ успех е в един гей бар в Манхатън. Но големият ѝ пробив идва през 1962 г., когато се появява на Бродуей в малка роля в мюзикъла „Мога да ти го продам на едро“.

Барбара Стрейзънд на 79
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Още след дебюта си тя подписва първия си договор с „Калъмбия Рекърдс”. Първият ѝ албум - „Албумът на Барбра Стрейзънд“, печели две награди "Грами" през 1963 г. Следва шеметна кариера и водещи роли в холивудски филмови продукции.

Барбара Стрейзънд на 79
Снимка: shutterstock

През годините Барбара Стрейзънд е носителка на награда във всяка област, в която е работила. Този успех не е повторен от друг изпълнител в историята. Сред многобройните ѝ награди са две награди „Оскар“, шест „Еми“, единайсет „Златен глобус“, десет „Грами“, награда „Томи“, две „Кейбъл Ейс“, наградата на Американския филмов институт за цялостен принос, както и някои други награди.

През 1995 г. получава „Грами“ за цялостен принос. През 2005 г. нейният американски албум я нарежда сред първите изпълнителки в Съединените щати.

Барбара Стрейзънд на 79
Снимка: shutterstock

През 2015 г. тя е удостоена с президентски медал за свобода от американския президент Барак Обама по време на церемония в източната стая на Белия дом. Това е най-високата почит за граждани, давана от президента на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще го

    3 12 Отговор
    Местя

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Помнящ

    6 0 Отговор
    Влюбена жена , как да я забравиш ...
  • 4 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ще го":

    То тези който не разбират от музика ,само го местят . Гледай си Порто и си го мести без , да ни информираш.
  • 5 гост

    0 5 Отговор
    Лили Иванова е похубава...
  • 6 ККК

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ще го":

    Ами ти освен да блъскаш ч......й по цял ден друго какво можеш?