1 Май, 2021 12:34 2 188 8

Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос

  • награди-
  • аскеер-
  • цялостен принос-
  • актьори

На 30-годишнината на наградите ще бъдат раздадени 3 приза за цялостен принос

Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос - 1
Снимка: БГНЕС

Тази година Академия Аскеер връчва не една, а три награди за цялостен принос в театралното изкуство.

Решението е посветено на 30-годишнината от началото на единствените по рода си награди. Това е отличие с дълбока почит и признателност към труда и творчеството на едни от най-достойните представители на трите основни стълба, върху които се крепи театъра – драматург, режисьор и актьор.

Уважаеми колеги и приятели на театъра, Тази година на 23 май, за 30 път в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” Фондация „АКАДЕМИЯ...

Публикувахте от Театър Българска Армия в Сряда, 28 април 2021 г.

Академията удостоява със специалната награда Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев.

Церемонията за връчване на наградите по традиция е на 23 май, в Театър "Българска армия". Наградите „АСКЕЕР” се дават “от артисти – за артисти” и всяка от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър.

„АСКЕЕР“ за цялостен принос към театралното изкуство до сега е присъждан на: Славка Славова, Леон Даниел, Ицхак Финци, проф. Желчо Мандаджиев, Георги Калоянчев, Йордан Радичков, Валери Петров, Юлия Огнянова, Иван Кондов, Николай Бинев, Вили Цанков, Стоянка Мутафова, Наум Шопов, Петър Слабаков, Таня Масалитинова, Георги Русев, Татяна Лолова, Кирил Дончев, Георги Черкелов, Йосиф Сърчаджиев, Коста Цонев, Асен Шопов, Емилия Радева, проф. Надежда Сейкова, проф. Стефан Данаилов, Борис Луканов, Константин Илиев, Васил Михайлов, Иван Налбантов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    7 1 Отговор
    Всичко това е хубаво. Но е несериозно и е доста чалгарско това "Аскеер". Звучи ми като "На патката главата". Сложете достойно име на наградата, защото се връчва на много достойни личности. Стига с това подражаване, ние трябва да сме си ние, а те да си имат оскари. Аскерите да ги раздават в Турция.

    Коментиран от #5

  • 2 Сланина и Зурла

    3 1 Отговор
    А женския Азамат Сагдиев кога?
  • 3 Ана Кочева

    3 2 Отговор
    А на БОКо-тиквата кога?! За цялостен принос в чалга халтурата и налагане на шопско-сръбския намалско-каруцарски за официален ново-български език - диалект на македонския!
  • 4 Пучо Капучо

    1 2 Отговор
    От тия Маврото разбирам да получи Аскеер за цялостен принос. Другите двама въпреки, че знам кои са, нещо не ми се вижда реално да се поставят на една нога със Стефан Мавродиев, па куще наградите да са по раздели. Маврото е нещо като Георги Русев, артист с неголеми, но запомнящи се роли - Козият рог, Опасен чар, 24 часа дъжд, Мера според мера и др...
  • 5 верно е

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Много си прав ! Това е като Квадрат 500 ! Да ни напомня 500 годишната гнет ! На посланика в турското посолство,автомобила му е със същия номер ! Случайност ! Едва ли.
  • 6 Гост

    1 1 Отговор
    Най-накрая и един от истинските ни артисти да бъде награден - Стефан Мавродиев. Много го харесвах като Христо Чернопеев в Мера според мера.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Георгиев

    0 0 Отговор
    Стефан Цанев се награждава за поемата "Чекисти".