Last news in Fakti

31 Януари, 2013 10:30 1 390 0

Фортисимо Фамилия с номинация за „Музикант на годината“

  • фортисимо-
  • максим ешкенази-
  • музикант на годината
Фортисимо Фамилия с номинация за „Музикант на годината“ - 1
Максим Ешкенази

Предаването на Българско национално радио „Алегро Виваче“ за поредна година провежда допитване до слушателите си за „Музикант на годината“ в класическите жанрове. Тази година една от приятните изненади e номинирането на музикалната програма за деца и родители „Фортисимо Фамилия“, стартирала през октомври 2012 година. От своето начало до сега програмата успя да събере много приятели, малки и големи, които са изкушени и влюбени в магията на класическата музика. С поредица от концерти за деца и родители, програмата успя да разкаже интересни и увлекателни приказки за музиката и  музикалните  инструменти.

Идеята за тази програма е на виртуозния диригент Максим Ешкенази. Той самият също е нормиран за наградата на БНР „Музикант на годината 2012“. По този повод той сподели: „Тази номинация е много ценна за мен, както и признанието на българската публика. Приятно съм изненадан и развълнуван не само за моята номинация, но и за номинирането на „Фортисимо Фамилия”. Много съм щастлив защото програмата е много млада, а номинацията доказва, че сме улучили целта да направим едни атрактивни, модерни и интересни музикални събития за деца и родители. „Фамилия“, както ние си я наричаме, е доказателство, че класическата музика, класическите инструменти, имат място в ежедневието ни, но трябва и да бъдат представени атрактивно, според модерната млада публика. Искам да призова всички, които подкрепят мен, да подкрепят „Фортисимо Фамилия“. Тази програма е едно логично продължение на другите два модула на семейство „Фортисимо" – „Фортисимо Фест“, която представя музикалната класика на открити сцени с безплатен достъп в България по завладяващ начин, както и „Фортисимо Kлас“ - програма, в която професионални музиканти влизат в четвъртите класове на училищата и запознават учениците с красотата на класическата музика и възможностите на инструментите, които са част от симфоничния оркестър. Мисля, че "Фортисимо Фамилия" заслужава да бъде поощрена, както и работата всички солисти, актьори и музиканти, които участват“.

За да дадете вашия глас за „Музикант на годината“ трябва да посочите името на програмата "Фортисимо Фамилия" в сайта на БНР  - http://muzikant.bnr.bg

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА