Last news in Fakti

18 Март, 2013 11:18 3 325 0

Братовчедите Ешкенази, Любо Нейков и Печенката влизат във Фортисимо Клас

  • максим ешкенази-
  • веско пантелеев-ешкенази-
  • концерт
Братовчедите Ешкенази, Любо Нейков и Печенката влизат във Фортисимо Клас - 1
Известният цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази. На другата снимка - диригентът Максим Ешкенази.

Максим Ешкенази, Веско Пантелеев-Ешкенази, Любо Нейков, Печенката и други музиканти и популярни личности стават част от  концертите на Фортисимо Клас.

Фортисимо Клас ще изнесе серия концерти за повече от 4000 деца. В рамките на програмата през последната година професионални музиканти влязоха в часовете по музика на четвъртокласиници и ги запознаха с музикалните инструменти от симфоничния оркестър.

Виртуозният диригент Максим Ешкенази, идеен създател на програмите от семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас, Фортисимо Фамили) пристига отново у нас, за да дирижира всички четири концерта в София и извън столицата.

Специален гост на музикалните събитията е световната ни шампионка по бийтбокс Адриана Николова - Печенката. С нейните изпълнения спектаклите надскачат рамките на класиката и доказват, че тази музика може да бъде в отличен синхрон с младо изкуство като бийтбокса.

Първият концерт ще се състои в Разград (20 март), където Разградската филхармония "Проф. Димитър Ненов" и солистът Чавдар Вълков (цигулка) ще изпълнят както класически произведения от Вивалди, Бах и Бетовен, така и разпознаваеми теми от игри като Angry Bird и любими филми от Star Wars до Spiderman. Водещ на първия концерт е харизматичният журналист, който сме свикнали да виждаме предимно рано сутрин - Виктор Николаев.

Следващата спирка от турнето на Фортисимо Клас е Стара Загора (22 март). Микрофонът на водещия е поверен на актьора Стефан Рядков, който от "Ку-ку" до днес е един от най-разноликите телевизионни и тетрални персонажи. Там Чавдар Вълков си партнира с музикантите от Държавна опера Стара Загора.

Зала "България" в София (27 март) ще се изпълни с деца, които попадат в ръцете на ветерана сред водещите на Фортисимо Клас - Любо Нейков. Актьорът за поредна година застава пред изключително взискателна детска публика, за да я разсмее, а и да демонстрира пицикато. Веско Пантелеев-Ешкенази ще солира и смайва със своя талант, а сцената на Фортисимо Клас е още едно място, което го събира с Печенката, след като двамата записаха парче по "Либертанго" на Астор Пиацола.

Ден по-късно журналистът Ани Цолова ще води спектакъла на Форисимо Клас в Плевен (28 март). Чавдар Вълков отново ще излезе на сцената като солист. Събитието е последното от серията концерти, в които ще зазвучат произведения, специално подбрани и съобразени с детската аудитория. Наред с класически теми и филмова музика, в програмата влиза и "Дяволски танц" на Добри Палиев, с който ще бъдат представени любимите на децата ударни инструменти.

Директор на Фортисимо Клас и организатор на всички събития е цигуларят Хари Ешкенази, който през последните години работи за по-атрактивното обучение по музика в началните класове. Концертите се организират специално за деца от училищата, които се включиха в програмата през 2012/2013 година.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА