19 Октомври, 2021 11:17 3 068 6

"Игра на калмари" донесе на Netflix 900 млн. долара

  • игра на калмари-
  • нетфликс-
  • приходи-
  • рекорд-
  • успех-
  • стрийминг платформа

Южнокорейският сериал стана най-гледаната продукция на стрийминг платформата за по-малко от месец след премиерата си

Според най-актуалните оценки "Игра на калмари" (Squid Game) - най-гледаният собствен сериал на платформата Netflix, е донесъл на стрийминг гиганта близо 900 млн. долара. Това съобщи късно снощи Bloomberg, позовавайки се на вътрешни документи.

Трилър поредицата от девет епизода, в която състезатели с финансови затруднения играят детски игри със смъртоносни последици, опитвайки се да спечелят 45,6 млрд. вона (38,58 млн. долара), стана международен хит веднага след премиерата си през миналия месец.

На фона на рекордните приходи, заснемането на поредицата е струвало само 21,4 млн. долара, отбелязва Bloomberg.

Близо 132 милиона зрители са гледали поне по две минути от шоуто през първите 23 дни. Това надминава рекорда, поставен от британския сериал "Бриджъртън", гледан в 82 млн. акаунта през първите 28 дни.

Netflix обяви по-рано, че южнокорейската продукция е привлякла общо 111 милиона зрители за същия период, но от Bloomberg са на мнение, че тази статистика се основава на по-стари данни.

Стрийминг платформата отказа да коментира публикацията, а неин адвокат заяви, че е нередно Bloomberg да оповестява поверителните данни, съдържащи се в документите.

Сериалът е първата корейска драма, която завладява челното място в Съединените американски щати, и дори предизвика интерес към изучаване на корейски език, предава БТА.

Шоуто дори получи положителен коментар от основателя на Amazon - Джеф Безос, който го нарече "впечатляващо и вдъхновяващо", макар че компанията му има собствена стрийминг платформа, която се конкурира с Netflix.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 4 Отговор
    Спомняте ли си сериала "Чернобил" и какво стана няколко месеца след него, сега гледайте Азиатската версия на "Игри на глада" и после паричките ви ще се стопят.
  • 2 Седесарят.

    4 4 Отговор
    Da , се забрани тая смрад!!.Веднага..Ония главочи ,се самоубиват групово..
  • 3 Механик

    7 5 Отговор
    Ковид, Нетфликс, джендърията, 5Г-то, ГМО-то, "зелената сделка", електричките, наводняването на Европа с талибани и пр. са част от една и съща игра с един и същ сценарист и едни и същи цели.
    И това не е коспирация. Това е истина, която е все по-очевадна. А хората все повече не искат да я видят.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 русофилите обичате

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    родопски к@лмари
  • 5 мисъл

    2 0 Отговор
    Филмът "Игра на калмари" показва човешката природа по време на капитализма, как за пари хората са готови на всичко, как се променят и са готови на всичко, за да оцелеят, как богатите се забавляват с парите си погазвайки бедните ...
  • 6 Komapak

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    За Нетфликс се плаща. За останалите неща, които си изброил, не. Всъщност ако не ти харесва не гледаш нали така? А на тия години да ми даваш съвети колко си изперкал, не благодаря.