Last news in Fakti

3 Април, 2013 12:54 1 207 1

Музикаутор: Партиите да плащат авторските права

  • авторски права-
  • партии

Сдружението на творците ще бъде безкомпромисно към нарушителите

Музикаутор ще бъде безкомпромисен към партиите, които нарушават авторските права. Сдружението ще се стреми по всякакъв начин да опази правата на българските творци, посочи в изявление председателят на УС на Музикаутор Ясен Козев.

„По време на всички избори се организират концерти, които да привлекат избиратели. От години съществува порочна практика, която е свързана с партиите, които карат изпълнителите да подписват декларация, в която заявяват, че се отказват от авторските си права. Чрез тази декларация обаче, партиите лишават и много други творци, които са вложили сили в създаването на звучащите песни от полагащите им се авторски възнаграждения”, се казва в изявлението.

Музикаутор ще предприеме следните действия, за да брани интересите на творците:

1. Проучване на всички партии дали са заплатили авторски права на Музикаутор;

2. Контакт с партиите, които не са заплатили;

3. Ако има такива, които категорично отказват да заплатят труда на авторите, Музикаутор ще даде пресконференция за всяка от тях, където ще я уличи като пряк нарушител на закона и създаването на така наречените двойни стандарти, давайки си ясно сметка, че по време на избори такъв ход би бил крайно нежелателен и негативен за партиите и техните изборни платформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааа...

    0 0 Отговор
    Искам да се изпише тук до моя коментар колко процента плаща Музикаутор на всеки творец? Колко пари взима Музикаутор и колко остават на твореца? Искам просто две процентни отношения. Ще следя за отговор! Проценти?